Több mint kétszáz kiló aranyat foglaltak le egy moszkvai repülőtéren

2022. augusztus 18. 19:34

A két csoport tagjai 45 db. aranyrudat akartak kivinni az országból.

2022. augusztus 18. 19:34
null

Két háromfős csoportot tartóztattak fel Moszkvában a vnukovói repülőtéren. A két csoport tagjai 45 aranyrudat akartak kivinni az országból – közölte csütörtökön az orosz vámszolgálat.

A rudak súlya elérte a 225 kilogrammot, az értékük pedig a 800 millió rubelt (mintegy 5,3 milliárd forintot).

A csempészek orosz és örmény állampolgárok voltak.

 Az első csoportnak Moszkvából Jerevánba kellett volna repülnie a poggyászban és a kézipoggyászban szállított aranyrudakkal. Örményország az Eurázsiai Gazdasági Unió (EAEU) része, így az utasok számára nincs vámellenőrzés.    

A második csoport, amely Dubajba tartott, a vámellenőrzésen üres bőröndökkel haladt át.

A két társaság a beszállás előtt találkozott a reptér „semleges zónájában”, és kézipoggyászt cserélt, hogy az arany egy részét Dubajba juttassa. Az örmény állampolgárokat őrizetbe vették, az oroszoknak pedig megtiltották az ország elhagyását. A gyanúsítottak ellen a stratégiailag fontos áruk csoportos csempészete miatt indult büntetőeljárás.

(MTI)

Nyitókép: AFP

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2022. augusztus 19. 09:23
Ott is vannak Völner Pálok. Csak épp őket lecsukják.
krampus
2022. augusztus 18. 22:42
Aranyembert fogtak az oroszok! Nem egyet, hanem egybol harmat!
amaurote
2022. augusztus 18. 21:41
amúgy hol lehet aranyat venni? vagyis hol érdemes? én csak poénból vennék egy "tömböt", mondjuk 1 millió forintért. és igen, tudom hogy ennyiért a tömb egy vékony kis pár centis darabka lenne :D de tök poén lenne, lenne itthon egy aranytömböm :D
Laceh
2022. augusztus 18. 20:34
Azért a töküktől akasztják fel, igaz!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!