Újabb nukleáris létesítményt támadtak meg az oroszok

2022. március 07. 16:35

Felrobbant egy neutrongenerátor, egyelőre nem mértek megemelkedett sugárzást.

2022. március 07. 16:35
null

Az orosz hadsereg felrobbantott egy neutrongenerátort a harkivi Fizikai és Technológiai Intézetben – írja a Bloomberg a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség közleményére hivatkozva. A támadás után végzett mérések nem mutatták a sugárzás emelkedését, de a hivatal ismét felhívta a figyelmet, mekkora kockázatokkal jár az atomreaktorok körüli fegyveres konfliktus. A harkivi atomlaboratóriumot az amerikaiakkal közösen hozták létre, az elpusztított labort pedig kutatási célokra és orvosi izotópok biztosítására használták.

Múlt héten a zaporizzsjai atomerőműnél ütött ki tűz az orosz hadsereg támadása után, ekkor többen meghaltak és megsérültek. Az orosz hadsereg el is foglalta az atomerőművet, az atomerőművi blokkok sértetlenek maradtak.

Nyitókép: Mikhail Voskresenskiy / Sputnik / AFP

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2022. március 07. 19:26
Oroszok átveszik az ukrán atom feletti hatalmat ,még mielőtt Zelenszkij Amerika bábja be nem indítja .
MayorAnna
2022. március 07. 19:22
Kéretik figyelembe venni, a hír a Bloomberg-től ered - magyarul hazugság. Az oroszoknak nincs szándékukban egy atomkatasztrófát előidézni. És nem amatőrök atom-ügyben.
Vörös Piranha
2022. március 07. 19:08
"A harkivi atomlaboratóriumot az amerikaiakkal közösen hozták létre, az elpusztított labort pedig kutatási célokra és orvosi izotópok biztosítására használták" Igen...persze Nem tudom, hogy kiknek szánják ezeket a fals híreket, de bosszantó, hogy teljesen hülyének nézik az olvasót. Erről amúgy egy régi szoci vicc jutott eszembe: - Grisa te a hűtőszekrény gyárban dolgozol. Miért nem csempészed ki az alkatrészeket és csinálsz magadnak egy hűtőszekrényt otthonra. - Próbáltam már többször, de mindig csak tankot sikerült összeraknom.
Knerten
2022. március 07. 18:54
Magyarul Harkov. Zaporozsje. Herszon. Kijevet se írjuk Kjivnek. És Lemberget se Lvivnek. Kiborít ez a pongyolaság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!