A jövőben szabadon lőhetik magukat a drogosok New Yorkban

2021. október 18. 07:55

Az új végzés szerint a rendőrök már nem intézkedhetnek injekciós tűvel rendelkező személyek ellen, még akkor sem, ha az kábítószer maradványait tartalmazza.

2021. október 18. 07:55
null

A New York-i rendőrök a jövőben már nem léphetnek fel azok ellen, akik drogos injekcióval lövik magukat az utcán – számolt be a The New York Post cikkére hivatkozva a Magyar Nemzet.

A rendelet kimondja, hogy „már nem törvénysértés, ha egy személy injekciós tűvel rendelkezik, még akkor sem, ha az nem gyógyszertárból vagy tűcsereprogramból származik”. Ennek értelmében a droghasználók

szabadon szerezhetnek be tűket akár a feketepiacon, vagy megoszthatják azokat más szenvedélybetegekkel.

„Ez a törvény azt mondja ki, hogy az ember szúrja meg a karját, pumpálja a testét méreggel és veszítse el az életét” – idézte a New York Post Andrew Lanza szenátort, aki azon kevesek egyike, akik ellenezték a jogszabályt. 

William Abramson ingatlanos felháborítónak nevezte az intézkedést. Mint mondta: munkájából kifolyólag sok emberrel találkozik, akik gyakran panaszkodnak arra, hogy a lakásuk előtt, az ajtókban használt tűket találnak. Kifejtette:

„Ismét romlik az életminőség New Yorkban, a törvények nem veszik figyelembe a város lakóit és vállalkozásait. Mindannyian egyetértünk abban, hogy valamit tenni kell a szenvedélybetegek megsegítése érdekében. De ha hagyjuk, hogy lőjék magukat az utcán, az senkinek sem segít. Ez mindenkinek rossz.”

Nyitókép: John Nacion / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

 

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2021. október 19. 16:06
Szegény államalapítók most foroghatnak a sírjukban! Libbant, hibbant népség!
DE JÓ
2021. október 19. 09:42
Az agyatlan liberalizmus teljesen lezülleszti a világunkat. Tündérvilágot ígérnek, de anarchiát hoznak, ahol nincs létbiztonság, ahol tudásvesztés, visszafejlődés, betegségek, erőszak és nyomor lesz. A folyamatot a kommunikációt kisajátító liberális, baloldali humán értelmiség, a kommunár bölcsészek gerjesztik, és az elvtelen, hányadék politikusok szolgálják ki. Kapával kellene agyonütni mind. Éppen most látok életerős, jómódú fiatalt tönkremenni kábítószer miatt, és látom a családját lelkileg és anyagilag belerokkani, de az ismerősi körből is halottam ilyen sztorit. Abszolút nem vagyok híve a fogyasztók szegény áldozatként tutujgatásának, a problémát a fogyasztói oldal szankcionálásával és felszámolásával lehet megoldani.
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. október 18. 16:58
A társadalom természetes tisztulásának egy fokozata. Az AIDS, meg a hepatitis majd elrendezi. Mint a vírusszkeptikus ellenzéki szavazó aki dacból meghal COVID-ban a választások előtt.
nempolitizálok
2021. október 18. 16:12
Egészségükre. Én támogatom, de csak OTT.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!