A tálibok megtiltották a védőoltást az afganisztáni Paktia tartományban

2021. augusztus 13. 17:03

A területen lévő kórház oltási osztálya legalább három napja zárva van.

2021. augusztus 13. 17:03
null

„A kormányellenes tálibok megtiltották a koronavírus elleni védőoltást a kelet-afganisztáni Paktia tartományban” – jelentette pénteken a Samsad afganisztáni televízió.

A televízió jelentése szerint Valiat Hán Ahmadzai, Paktia tartomány egészségügyi hivatalának vezetője közölte újságírókkal, hogy a régiót a múlt héten elfoglaló tálibok megtiltották a védőoltás beadását a tartományi kórházban. Az orvos elmondta, hogy a kórház oltási osztálya legalább három napja zárva van, és a látogatóknak azt mondják, hogy tilos a védőoltás.

Április 14-én Joe Biden amerikai elnök közölte döntését, amely szerint befejezik az amerikai haderők afganisztáni állomásoztatását, véget vetve ezzel az amerikai hadsereg leghosszabb külföldi műveletének. A bejelentés óta a dél-ázsiai országban fokozatosan romlik a biztonsági helyzet, a tálibok egyre intenzívebben támadnak egy sor település ellen. Július elején az iszlamista lázadók újból az ellenőrzésük alá vonták az ország Iránnal, Tádzsikisztánnal, Türkmenisztánnal, Kínával és Pakisztánnal közös határát.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Sidiqullah Khan

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZperXXL
2021. augusztus 18. 20:10
Hatalomra került az afgán értelmiség és rögvest nagyobbra cserélték az injekcióstűket (AK37-re).
figyelő4322
2021. augusztus 13. 21:26
Én sem kedvelem ezeket a fanatikus tálibokat... Az viszont tény, hogy ők csak a saját hazájukat akarják uralni. Az is tény, hogy ők nem olyanok mint mondjuk a "klasszikus" dzsihádisták. A tálibokra nem jellemző, hogy nyugaton "terrorizálják" a keresztényeket, vagy zsidókat. Szerintem érdemes békén hagyni őket a kecskéikkel! Arra viszont figyelni kell, hogy a tálibok elől menekülők Európa felé veszik az irányt!
brekker
2021. augusztus 13. 20:25
Egy fontos info kimaradt, melyik oltást tiltották be? Csinált vírusra a csinált oltás akár nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthet.
Anonymtalan
2021. augusztus 13. 19:30
Teljesen világos: biológiai hadviselés a cél: - mutánsok "kifejlesztése", "tenyésztése", majd elterjesztése - fertőzöttek hadát elindítják az EU-ba. Útközben végig fertőzik még Pakisztánt, Indiát, Bangladest, Törökországot, x-isztánt, Szerbiát, Montenegrót, Macedóniát, Ukrajnát, Oroszországot, Fehéroroszországot, mire megérkeznek az EU-ba. Onnan meg majd a fertőzést repülőkkel tovább viszik az USA-ba meg máshova is. Olcsó bio-atombamb gazembereknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!