Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Tokió 2020: külföldi nézők nélkül rendezik az olimpiát

2021. március 09. 14:33

A japán kormány sajtóhírek szerint kedden úgy döntött, külföldi nézők nélkül rendezik meg a nyárra halasztott tokiói olimpiát és paralimpiát.

2021. március 09. 14:33
null

A Kyodo japán hírügynökség egy meg nem nevezett forrása szerint a japán kormány és a szervezőbizottság még márciusban egyeztet a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) és a további érintettekkel, s ezt követően hivatalosan is bejelentik majd a külföldi szurkolók beutazására vonatkozó tilalmat.    

A várható indoklás szerint minderre a koronavírus, különös tekintettel annak mutációinak egyre gyorsuló terjedése miatt van szükség.    

A kormány a hírek szerint a japán közvélemény többségi akaratának eleget téve hozta meg döntését. A NOB, a szervezők, kormány, valamint a tokiói városvezetés és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság múlt szerdán jelentette be, hogy március végéig döntenek a külföldi szurkolók esetleges beutazásának feltételeiről, majd áprilisban arról is határozni fognak, mennyi néző lehet az egyes helyszíneken.    

Hasimoto Szeiko, a szervezőbizottság elnöke korábban azt mondta, a lángfutóváltó március 25-i rajtjáig eldől a külföldi szurkolók sorsa. Ennek fukusimai rajtja már biztosan nézők nélkül zajlik majd.  

Az egyéves halasztás miatt az olimpia rendezési költségei már mintegy 15 milliárd dollárt tesznek ki,

a veszteség pedig tovább nőhet, ha a szervezők elesnek a tervezett jegybevételtől. A tavalyról idén nyárra halasztott tokiói olimpia a tervek szerint július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart, a paralimpiát augusztus 24-től szeptember 5-ig rendezik.

(MTI)

Fotó: MTI/AP/Szaszahara Kodzsi

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2021. március 09. 19:57
Hangulatos lesz... + Egy nem szokványos elemzés a profi sport társadalmi szerepéről, pozitívumairól, negatívumairól: https://www.egyvilag.hu/index.shtml#sport
Búvár Kund
2021. március 09. 17:45
Remélem azért japcsi nézők lehetnek, mert kurva szar a nézők nélküli sportesemény...
nick89
2021. március 09. 15:24
Vuhanban kellene rendezni egy nagy olimpiát külföldi vendégek nélkül csak hazai versenyzőkkel.
cutcopy
2021. március 09. 14:55
"a nyárra halasztott tokiói olimpiát" Mármint a nyárról nyárra halasztott nyári olimpiát..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!