A Twitter tulajdonosa: Jó döntés volt Trump fiókjának a felfüggesztése

2021. január 14. 08:24

Jack Dorsey ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy ez a lépés veszélyes precedenst teremthet.

2021. január 14. 08:24
null

Megvédte szerdán a Twitter közösségi oldal tulajdonosa a Donald Trump amerikai elnök fiókjának felfüggesztéséről szóló döntést, ám arra figyelmeztetett, hogy ez a lépés veszélyes precedenst teremthet. Jack Dorsey saját Twitter-oldalán közzétett üzenetében leszögezte, nem örül a döntésnek, amelyet gondos mérlegelés után hoztak meg. Elismerte, hogy az ehhez hasonló döntések tönkretehetik a nyilvános vitát és megoszthatják az embereket.

A Twitter a múlt héten határozatlan időre felfüggesztette Trump fiókját, aláhúzva, fennáll annak a veszélye, hogy további erőszakot szít, miután feltehetőleg üzenetei hatására tüntetők megrohamozták a Capitoliumot. A még hivatalban lévő elnököt a Facebookról, a YouTube-ról és az Instagramról is letiltották a napokban hasonló okokból legalább utódja, Joe Biden január 20-ai beiktatásáig, illetve a Twitch és a Snapchat is elérhetetlenné tette az oldalát. Trump válaszul cenzúrával vádolta a közösségi médiumokat.

A felfüggesztés nem a hivatalos elnöki fiókot érinti (fotónkon ez látható), hanem a @realdonaldtrump hashtagen elérhető személyes fiókját, ahol Donald Trumpnak csaknem 90 millió követője volt a Twitteren.

Korábban az Amazon távolította el alkalmazáskínálatából a Trump-hívők által kedvelt Parler közösségi oldalt. Az óriásvállalat részéről kedden szintén megvédték a döntést: szerintük az oldal üzemeltetői nem tudták vagy nem akarták eltávolítani az ott megjelent fenyegetéseket, amelyek között szerepelt kínzásokra, gyilkosságokra és nemi erőszakokra buzdító felhívás is. Hozzátették, az oldalon többen milíciákba történő szerveződésről beszéltek Biden beiktatása kapcsán. A Parler politikailag motiváltnak nevezte az Amazon döntését, és pert indított ellene a seattle-i szövetségi bíróságon.

(MTI)

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2021. január 15. 07:50
A Twitter értéke 51 milliárd dollárral zuhant, mióta letiltották az elnököt. Nyilván még ez is megéri nekik. Nagyon tudják, mi a céljuk, ha ekkora árat is bevállalnak érte. Addig kéne agyoncsapni őket, amíg gyengélkednek. Én már kiszálltam, de ennél jóval több kell.
Salamander
2021. január 14. 13:26
A Twitter tulajdonosa: Jó döntés volt Trump fiókjának a felfüggesztése. ELLENBEN AZ IGAZSÁG AZ, HOGY SÚLYOSAN JOGSÉRTŐ ÉS ALAPJOGELLENES VOLT TRUMP FIÓKJÁNAK FELFÜGGESZTÉSE.
Daily
2021. január 14. 11:02
Tehát ha Biden nem mér atomcsapást a tech. tőzsde cégek által kiválasztott országra bannolják a twitter fiókját. Vicces precedens lesz, örülnek majd a részvényeseik.
Fila2020
2021. január 14. 10:37
Bármely fiók felfüggesztése a jogállam megcsúfolását jelenti. Amennyiben a fiókban törvényellenes dolgok történnek, akkor az adott ország joghatósága kell döntsön. Esetleg azt elképzelhetőnek tartom, hogy a közzösségi média felfüggeszt, majd a fellebbezésre a joghatóság döntést hoz. Vagy helybenhagyja a felfüggesztést, vagy kötelezi az üzemeltetőt a felfüggesztés megszúntetésére és megállapítja a kártérítés és a bírság összegét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!