Guardian: A koronavírus 2021 tavaszáig is eltarthat

2020. március 16. 10:04

A becslések szerint 7,9 millióan kerülhetnek kórházba az Egyesült Királyságban.

2020. március 16. 10:04

Az angol lap Public Health England (PHE) által, az országos egészségügyi szolgálat (NHS) dolgozóinak írt titkos dokumentumra hivatkozik. Az egészségügyi vezetők újabb 12 nehéz hónapra számítanak, amely súlyos terheket rakhat az amúgy is túlfeszítetten működő NHS-re. Azt is jósolják továbbá, hogy akár a britek 80 százaléka is megfertőződhet a koronavírussal ezen idő alatt.
Chris Whitty, a kormány egészségügyi tanácsadója szerint ez a legrosszabb forgatókönyv, a valós számok ennél mérsékeltebbek lehetnek.

Ennek ellenére a dokumentumban az olvasható, hogy „nem kevesebb, mint az emberek 80 százaléka várhatólag meg fog fertőződni a Covid-19-el, és 15 százalékük (7,9 millió személy) kórházba is kerülhet.”
„Úgy vélem június környékén alább fog hagyni, és novemberben, az influenzaszezonnal egyidejűleg visszatér.
Azt hiszem, a vírus velünk fog maradni, de egyre inkább elveszti erejét, ahogy az emberi szervezet hozzászok.”
-mondta az University of East England professzora, Paul Hunter. A dokumentum szerint „az emberek 10 százaléka fog csak köhögni abban az időszakban, amikor a koronavírus tetőzni fog.”

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ElBundi
2020. március 16. 14:31
De honnan tudják ezt elöre? Addig fújják a lángot vagy mi a szösz?
néhai Ch.Pilot
2020. március 16. 10:52
Ez olyan, mint egy '80-as évekbeli divat reklám volt a TV-ben: "Még nincs vége a nyárnak - sőt, lesz jövőre is." A pánikkeltés, a lakosság betörése az új világrendbe világszinten gőzerővel folyik! Máglyára ai ilyen "újságírókkal"!
hóhérjóska
2020. március 16. 10:19
Isten így akarja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!