WHO: Észak-Koreában tavaly 20 ezer ember halt meg tuberkulózisban

2019. október 18. 08:54

25 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

2019. október 18. 08:54

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslése szerint Észak-Koreában tavaly 20 ezer ember halhatott meg tbc-ben. A világszervezet globális jelentéséből a Yonhap dél-koreai hírügynökség idézte az észak-koreai adatokat pénteken.

A tbc-s megbetegedések száma tavaly 131 ezer volt a világtól elzárkózó, diktatórikus vezetésű szegény országban. A betegség tekintetében a 100 ezer lakosra jutó halálozások száma 80 volt az országban 2018-ban, míg ugyanez az adat Dél-Koreában 4,8 volt.

Észak-Korea Brazíliával, Kínával, Indiával, Indonéziával és Oroszországgal azon 20 ország között van, ahol a legsúlyosabb a helyzet.
A washingtoni székhelyű Eugene Bell Alapítvány küldöttsége rendszeresen ellátogathat Észak-Koreába, és végezhet gyógyító tevékenységet, de csak a fővárosban, Phenjanban. Stephen Linton, az alapítvány elnöke most közölte, hogy az észak-koreai vezetés lehetővé tette tevékenységük kiterjesztését vidékre is, így van remény egyebek között a tbc-s megbetegedések számának csökkentésére.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
riofolta
2019. október 22. 11:27
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Akitlosz
2019. október 19. 20:17
Cserében nem halnak meg autóbalesetben. Sem a tüdőzsírtól, mint a tegnapi cikk emberei.
békalepcse
2019. október 18. 13:52
A tbc elég jól féken tartható nagy adagú C vitamin szedésével. Nagyapáink ezt avas szalonna fogyasztásával oldották meg. Természetes antibiotikum! Ráadásnak nem alakul ki vele szemben olyan gyorsan rezisztencia. A kettő kombinációját érdemes lenne kioróbálni. A c vitamin ezen hatásáról kutatás folyt, mielőtt valaki kifogásolná.
gabor7th
2019. október 18. 10:53
Ahhoz képest, hogy egy elzárt ország ami mindent titkol, egész jól tudnak mindent róla ami "szörnyűség".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!