Felmérés: Magyarország az egyik legboldogtalanabb ország

2023. március 15. 14:04

Még Dél-Koreához és Lengyelországhoz képest is elmaradunk.

2023. március 15. 14:04
null

Kijött az Ipsos felmérése, amely azt írja: 32 országot vizsgáltak, és a válaszadók 73 százaléka boldognak mondta magát. A legboldogabbak a kínai válaszadók, (92 százalék), őt követik a szaúdiak (86 százalék), a hollandok (85 százalék), az indiaiak (84 százalék), és a brazilok (83 százalék). 

A felmérés szerint a legboldogtalanabbak a magyarok (50 százalék mondta csak magát boldognak), 

a dél-koreaiak 57, és a lengyelek 58 százaléka mondta magát boldognak. 

A kutatásból kiderül, az emberek akkor hajlamosak a leginkább boldognak vallani magukat, ha úgy érzik, van értelme az életüknek, ők irányítják az életüket, úgy érzik, megbecsülik őket, és elégedettek a testi-lelki egészségükkel is.

A válaszokból az derült ki, az emberek életük minden aspektusa közül emberi kapcsolataikkal a legelégedettebbek, legyen szó romantikus, rokoni vagy szakmai kapcsolatokról, valamint tudásszintjükkel vagy az információkhoz való hozzáférésükkel. A legkevésbé a hazájuk gazdasági, politikai és társadalmi helyzetével elégedettek, valamint saját anyagi helyzetükkel.

Nyitókép: Jonas Walzberg / DPA /  AFP. Illusztráció.

Összesen 230 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2023. március 16. 09:54
"A dollárbaloldal egyetlen intézkedést sem támogatott, amivel a családokat és a munkahelyeket védjük a szankciós inflációtól." O.V. Nem támogattak és nem szavaztak meg egyetlen szociális intézkedést sem. A minimálbér emelést sem.
grad
2023. március 16. 09:07
Ipsos a felmérés készítő? El se kellene utána olvasni semmit. Más: egy ismerősöm hazatért 7 év után Dániából. Kérdeztem, miért, hisz' állítólag a dánok a legboldogabbak Európában. Azt mondta, hogy ő még nem látott depressziósabb népet a dánnál: zárkózottak, távolságtartók, stb. Csak a kérdésekre mindig úgy felelnek, ahogy úgymondd "kell", az őszinteség nem divat: - Boldog vagy? Dán: - Igen!
Bátya62
2023. március 16. 07:09
Na, már régen volt ez téma, hogy a leghülyébbek, legboldogtalanabbak stb. vagyunk. Jó kis hangulatrontás...
Volo
2023. március 16. 06:54
A legboldogabbak, a kínaiak. Na ezen tessék elgondolkodni diktatúrázók! S aztán a sanda ipsost megrugdalni ( a mocsokos diktatúra kiszolgálól! ) , hogy ugyan hogyan is van ez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!