Kutatás: A budapestiek szégyellik már, hogy a baloldalra szavaztak

2022. július 09. 13:40

Emellett az új kutatás szerint a budapestiek a vallást nem sorolják a polgári értékrendek közé.

2022. július 09. 13:40
null

Polgári értékrend kutatás 2022 címmel kutatást készített a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület Budapestről. A budapesti lakosok gondolkodásáról több érdekes tény is kiderült: például, nem sikerült uniós állampolgárokat nevelni a budapestiekből, a nagy többség elsősorban továbbra is magyarnak vallja magát.

A kutatási igazgató szerint a legerősebb érték az egészség valamint a biztonság, emellett kitűnik, hogy kiemelkedő érték a család.

– hangzott el a kutatás ismertetése során. Varga Zsolt, a kutatási igazgató kiemelte továbbá, hogy megdöbbentő, hogy a vallást már nem sorolják a budapestiek a polgári értékrendek közé. Hozzátette, hogy az értékrend változása a megkérdezetteknél 49 éves kornál vált, tehát e kor felett egyre polgáribb a gondolkodásmód, látható, hogy ekkor érik be a társadalom.

A kutatásból kiderül az is, hogy az egyedülállók a liberálisabbak, a többgyerekesek inkább polgári értékrendet képviselnek. Meglepő fordulatként a kutatásból az is látszik, hogy Pest sokkal polgáribb értékeket vall, mint Buda.

Sokan nem vállalják már, hogy az ellenzékre szavaztak

A kutatást készítők feltették azt a kérdést, hogy ha most vasárnap lennének a parlamenti választások, melyik pártra szavaznának a megkérdezettek. A válaszokból kiderült, hogy több mint ötven százalék a Fideszre voksolna. – Ezt visszaigazolják az időközi választások eredményei – emelte ki Varga Zsolt. Érdekesség, hogy arra kérdésre, hogy kire szavaztak az országgyűlési választásokon áprilisban,

több mint hét százalék már nem vállalta, hogy az ellenzékre adta le voksát.

 Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2022. július 11. 09:41
Tudomásul kell venni, hogy Karácsonyt nem néhány haver, hanem a budapestiek választották meg. Ezek között biztosan vannak olyanok is, akik, most nem őt, hanem valaki mást (nem tudjuk, hogy kit) választanának. Jelenleg Ő az egyetlen, akit a nép választott meg. Az összes többi vezetőt valaki, vagy valakik kinevezték. A 2/3 nem személyhez kötődik, a főpolgármesterség, igen. Demszky is meg Tarlós is magasabban állt, mint az éppen regnáló elnökök. Az elnökök kinevezettek, a főpolgármesterek megválasztottak.
masikhozzaszolo
2022. július 10. 19:19
Mondanám, hogy az történik, amit a választók akartak. Meg mondanám, hogy a fővárost úgy vezetik, ahogy a fővárosiak kérték. A kampányígéret az volt pl.: klímát a metróba. De nem történt ilyen megrendelés, tehát nem is kellett visszavonni. Klímavészhelyzetet ki kellett hirdetni. Kihirdették. Lezárták a rakpartot, az utakat, sávokat. Bicikliutakká alakították a közutakat. Visszavontak bármilyen intézkedésüket? A választó méltatlankodása miatt? Nem tudok róla. Tehát jól csinálják, a szavazó bírja. Legalábbis nincs az 50%-nál nagyobb zúgolódás. Megszavaznák megint. Hogy éppen nem Karigerit, az lehet. De az ellenzéket, az biztos.
Melgibzon
2022. július 10. 02:00
Ja. Persze.
kikicsoda
2022. július 09. 19:39
Van is mit szégyelniük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!