Meghekkelték a Twitter vezetőjének Twitter-fiókját

2019. augusztus 31. 09:34

Meghekkelték a Twitter társalapítója és elnök-vezérigazgatója, Jack Dorsey Twitter-fiókját.

2019. augusztus 31. 09:34

Dorsey több mint négymilliónyi követője pénteken este negyedórán keresztül durva, sértő és rasszista bejegyzések halmazát olvashatta. Az egyik bejegyzés arról szólt, hogy a mikroblog-szolgáltató kaliforniai központjában bombát helyeztek el.       

Negyedóra elteltével sikerült megszabadítani a fiókot a magát Kuncogó Különítménynek (Chuckling Squad) nevező hekker-csoporttól. 

„Twitter-oldalam már biztonságos, és nincs arra utaló jel, hogy a Twitter egész rendszere veszélybe került volna” – írta követőinek később Jack Dorsey. 

Egyelőre nem világos, hogyan tudtak behatolni Dorsey mikroblogjára. Kommentárok szerint egyébként a Kuncogó Különítmény hekkerei korábban már több ismert Twitter-felhasználó blogját is feltörték.

(MTI)

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bell & Sebastian
2019. augusztus 31. 22:03
A durva és sértő még értelmezhető, no de a rasszista? Lecérnametéltezték eme nemes arcélű férfiút, vagy mi?
Tapeino
2019. augusztus 31. 11:43
Amikor a hóhért akasztják...
ZolieM
2019. augusztus 31. 11:25
Gondolom sok nyomoronc fakadt sírva, amikor a kis buborékviláguk megrepedt pár órára.
Rugo
2019. augusztus 31. 10:58
Helyes, a Facbookot kellene mér teljesen lehetetlenné tenni. Csak hát azok maguk is gengszterek a vörös gnómmal az élen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!