Ennyit kellene keresniük a magyar ápolóknak és orvosoknak

2017. október 18. 04:55

Lantos Gabriella, a Róbert Károly Magánkórház igazgatója egy egészségügyi konferencián többek között arról beszélt, hogy a kórház által megrendelt felmérés szerint, mennyit kellene keresniük az egészségügyi dolgozóknak ma Magyarországon a tisztességes megélhetéshez.

2017. október 18. 04:55

Számait az alábbi táblázatban foglalta össze a Hír24:

Ápolónő Rezidens Szakorvos Főorvos
300 000-450 000.- Ft 700 000.- Ft 1,5 millió Ft 2,5 millió Ft

(A fentiek bruttó összegek)

 

A szakértő hozzáfűzte: jelenleg az egyharmadánál járunk a nyugat-európai egészségügyi dolgozók béreinek, és minden kutatás azt mondja, hogy az elvándorlás addig nem áll meg, amíg a magyar bérek el nem érik az 1000 kilométeren belül elérhető bérek kétharmadát.”

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petykabá
2017. október 30. 07:19
Az ápolókét sokallom (persze ápolók képzettsége is különböző), a rezidensekét keveslem, amúgy rendben lenne. De ilyenkor tegyük már hozzá, hogy viszont ilyen fizetés mellett az első hálapénz elfogadás után jön a BÖRI! Nem felfüggesztettezünk, hanem azonnal börtön és szakmai kizárás. Szerintem amúgy nagyon sok (kórházi) orvos ennél jóval többet keres, nagyon sok meg a negyedét sem a hálapénzek egyenetlen eloszlása miatt.
Negue
2017. október 30. 07:19
Kedves Lantos Gabriella! Felsoroljam mennyit kellene keresnie a bolti eladónak, a MÁV pénztárosnak a villamosvezetőnek a postai alkalmazottnak, az óvónőnek cipőbolti eladónak, az esztergályosnak, a konzervgyári csomagolónak, a portásnak, a zöldségbolti eladónak, a bérelszámolónak a kalauznak, a wc-s néninek.......szóval, úgy általában mindenkinek. Már, ha érdekli egyáltalán, hogy Magyarországon mások mennyiért dolgoznak?
A teremburáját
2017. október 23. 17:50
Ezek szerint ez alatt tisztességtelen a megélhetésük? S egy kutató például hogy tud megélni 2-300.000 (jobb esetben) nettóból? Mit ért ez a nagyokos tisztességes megélhetésen?
Balogh Norbert
2017. október 20. 00:10
A bányarém Lantos Gabriella, meg valami hasznos, felemelő munkát is kereshetne magának, mint pl. a közmunka programon belül az utcaseprés. Az nem járja, hogy csacsiságokat nyilatkozik és még milliós fizetése is van. Tudom, hogy populista voltam, de büszke is vagyok rá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!