A fiúk HPV elleni oltását is támogatja Kőbánya

2016. október 11. 14:54

Október 15-ig kérhetik a szülők a kedvezményes árú oltást — a fiúk részére is!

2016. október 11. 14:54

Budapest X. kerületében idén már nemcsak a 2003-ban született lányok, hanem a fiúk számára is kérhetik szüleik a kedvezményes árú HPV elleni vakcinát. Az oltás piaci ára 90.000 Ft körül mozog, így azonban 5.000 Ft-ba kerül, illetve a rászorulók számára ingyen biztosítják az oltóanyagot.

A HPV vírust ma már nemcsak a méhnyakrákkal, de több más daganatos megbetegedéssel is kapcsolatba hozzák. Emellett azért is megfontolandó a fiúk oltása, mert a vírust a lányok is sok esetben tőlük kapják el. 

A kőbányai önkormányzat egészségügyi támogatási rendszere igen kiterjedt, anyagi segítség gyógyászati segédeszközökre és különféle egészségügyi szolgáltatásokra is igényelhető. A HPV mellett számos más védőoltásra is kérhető akár 100%-os támogatás is. A kerület kiemelten támogatja a megelőzést, nemcsak a vakcinák, de a mozgásszegény életforma visszaszorítása területén is, például szabadtéri fitnessparkok, futópályák kialakításával, közösségi tornák, sportegyesületek támogatásával.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!