Csillogó, hófehér fogak-amiket elveszíthet

2016. január 14. 05:23

A gyönyörű, hófehér fogakat az egészséges fogsor jelének tartjuk, így mindent megteszünk, hogy ilyet mondhassunk magunkénak. Pedig az egyre népszerűbb fogfehérítés akár vissza nem fordítható károsodást is okozhat-adta hírül az MTI.

2016. január 14. 05:23

A vancouveri Brit Columbia Egyetem fogászati tanszékén dolgozó Adriana Manso szerint a fogfehérítés lehetséges mellékhatásai közé tartozik a fogzománc károsodása, a fogíny irritációja és a fogérzékenység.
 A szakember szerint a mellékhatások egy része tartós, a fogzománc károsodása visszafordíthatatlan problémát jelent. A recept nélkül kapható fogfehérítő termékek esetében továbbá fennáll a túl gyakori, illetve a helytelen használat kockázata – olvasható az egyetem honlapján.
    

Fontos észben tartani, hogy a fogfehérítés nem mindenki számára ajánlott. Mindig érdemes először a fogorvossal konzultálni. Az elszíneződött vagy sötétebb fogak hátterében különböző okok állhatnak, így a kezelési lehetőségek és az eredmények is eltérőek" –hangsúlyozta Manso.
 A fogfehérítő termékek hidrogén-peroxidot tartalmaznak, amely a zománcon áthatolva lebontja az elszíneződést okozó vegyületeket, és a fog világosabbá válik.
 A fogászati rendelőben használt termékek akár 40 százalékkal több hidrogén-peroxidot is tartalmazhatnak. A fehérítési folyamat hasonló, de ezeket a kezeléseket kizárólag szakembereknek szabad végezniük.
 Manso szerint a fogfehérítést nem szabad túlzásba vinni, és a fogzománc károsodása miatt kerülni kell az évenkénti megismétlését.

 

*Az anyag megjelentetését a Splendidea Communications Kft. támogatta

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!