Ön perelne, ha egészséges, bár nem tervezett gyermeke születne?

2015. november 19. 07:59

Egyes társadalomtudósok úgy tartják, hogy az antibébi tabletta a XX. századi civilizált ember életét leginkább megváltoztató találmányok egyike. Ha belegondolunk, a gyermekszületések tervezhetővé válása valóban messzeható változásokkal járt mindennapi életünkben s a gondolkodásunkban is.

2015. november 19. 07:59

Erre a legjobb példa talán éppen az a nemrégiben indított per, melyről az MTI számolt be. Ebben amerikai nők szeretnék felelősségre vonni a gyógyszergyártót amiatt, mert véleményük szerint hibás fogamzásgátló miatt estek teherbe. Az érintettek csoportos kártérítési pert indítottak a múlt héten Pennsylvania állam bíróságán a Qualitest Pharmaceuticals ellen, melyet azzal vádolnak, hogy 2011-ben hibás fogamzásgátlót forgalmazott, ezzel 26 államban 113 nem várt terhességet idézett elő – adta hírül a CBS News portál.
 A gyógyszergyár nyolc különböző fogamzásgátló tablettát hívott vissza, miután felfedezték, hogy a dobozban a pirulák sorrendje felcserélődött, így azon a héten, amikor hormontartalmú gyógyszert kellett volna szedni, az érintettek hatóanyag nélkülit vettek be, tehát semmivel sem csökkentették a fogamzás esélyét.


A nők dollármilliókat követelnek kártérítésként, esetenként a nem tervezett várandósságból született gyerekek felnevelésének teljes költségét.
 Cindy Pearson, a National Women's Health Network vezetője elmondta, nemzedékek óta bíznak a nők abban, hogy a gyógyszertárban vett tabletták a levélen a megfelelő sorrendben helyezkednek el.
 „Ha a gyártó ezt összekeveri, akkor helyre kell hoznia a hibát" – vélekedett Pearson, aki szerint nem lesz könnyű megnyerni a pert, mert nehéz bizonyítani, hogy a hiba miatt estek teherbe az érintettek.

 

*Az anyag megjelentetését a Splendidea Communications Kft. támogatta

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!