Majdnem 40 milliárd forint maradt az egészségügy kasszájában január-februárban

2014. április 27. 15:04

Mielőtt elégedetten hátradőlnénk a cím olvastán, hogy ezek szerint minden rendben az egészségügy házatáján, kicsit árnyalnunk kell a képet a Világazdaság cikke alapján.

2014. április 27. 15:04

E szerint a helyzet pozitív oldala, hogy az Egészségbiztosítási Alap bevételei magasabbak voltak ebben két hónapban a vártnál, nagyobbrészt a járulékbevételeknek és hozzájárulásoknak köszönhetően.

A kiadások is mérséklődtek ugyan ez alatt az időszak alatt, nem is kevéssel, 21,5 milliárd forinttal, de itt már súlyos problémák húzódnak meg a háttérben a szakértők szerint.
 
A kórházak, szakrendelők egészen egyszerűen azért nem látnak el több beteget, mert nem áll rendelkezésükre megfelelő számú személyzet, és/vagy, mert a finanszírozás elégtelensége miatt nem tudnak elegendő szakmai anyagot (gyógyszert, fogyóeszközt) biztosítani ehhez. A kifizetések ily módon nem állnak összhangban a valós betegellátási igényekkel, amit az is jól mutat, hogy a kórházi várólisták hossza nem csökken.-írja Haiman Éva a Világazdaságban.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
K. S.
2014. május 23. 13:38
Tehát beszedik a pénzt és nem gyógyítják a rászorulókat ... Na ez aztán az érdem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!