Gázmérgezés történt a Semmelweis Egyetem egyik osztályán

2018. október 31. 01:46

Különösen veszélyes, súlyos mérgezést okozó klórgáz került a levegőbe a Semmelweis Egyetemen, ráadásul az intenzív újszülött osztályon szombatról vasárnapra virradóan.. A hírről a Magyar Hang számolt be rendőrségi forrásra hivatkozva.

2018. október 31. 01:46

A lap információi szerint az osztályon ápolt koraszülöttek és az ott dolgozók, valamint a hozzátartozók közül többen is közvetlen veszélynek voltak kitéve, a sérültek számát illetően azonban nem áll rendelkezésünkre biztos információ. A klórgáz erős légúti és nyálkahártya irritációt, nagy dózis esetén pedig égési sérüléseket tud okozni a légutakban és a testfelszínen egyaránt.

A rendőrséget a klinika vezetése értesítette, a hatóság emberei rövid időn kiszálltak a helyszínre és megkezdték a körülmények rögzítését és a tanúk kihallgatását.

A BRFK kommunikációs osztálya a lap megkeresésére a következő tájékoztatást adta: „Az említett ügyben a BRFK életveszélyt okozó testi sértés miatt indított eljárást, mellyel összefüggésben válaszadásunkig gyanúsítotti kihallgatás nem történt. További tájékoztatást a folyamatban lévő nyomozás érdekeire való tekintettel nem kívánunk adni.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2018. október 31. 11:49
Mi történt ??? Szabotázs feltételezhető ??? Valaki megbabrálta ????? Mit hallunk naponta valakiknek semmi se jó , mindent támadnak ,neki mennek ,gyanú rájuk vetül ,kezük elér ????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik