Büntető feljelentést tett a Kardiológiai Intézet főigazgatója

2018. október 09. 04:53

Továbbra sem csillapodnak a kedélyek a Kardiológiai Intézetben.A Magyar Idők adta hírül, hogy a kórház főigazgatója belső vizsgálatot rendelt el és a rendőrségen is feljelentést tett, mert az elbocsátott szívsebész két betegének orvosi dokumentációja kikerült a Facebookra. Egyébként az a tény, hogy ez előfordulhatott, a körülményektől függetlenül ellentmond a minden orvos által letett, titoktartásra vonatkozó eskünek is.

2018. október 09. 04:53

A közösségi oldal egyik felhasználója a GOKI-ból elbocsátott Székely László szívsebész védelmében tette közzé az ominózus betegdokumentumokat. Az egyik annak a páciensnek a zárójelentése, akinek az operációja után, jogi-etikai vétség indokával menesztette a szívsebészt…

A másik dokumentum annak a páciensnek az ambuláns kezelőlapja, akinek a halálát egyes sajtóorgánumok összefüggésbe hozták Székely László elbocsátásával. Az elhunyt szívbeteg esete politikai vitává fajult.

Ezzel szemben az intézet főigazgatója, Andréka Péter közölte: a GOKI-ban nem maradt el egyetlen programozott műtét sem a szívsebész távozása miatt, az említett beteg pedig nem szerepelt az intézet hivatalos műtéti előjegyzési listáján.
A betegdokumentumok nyilvánosságra kerülése kapcsán a személyes adattal való visszaélés és a jogosulatlan adatkezelés lehetősége is felvetődik. Andréka Péter mindenesetre a IX. kerületi Rendőrkapitányságon tett feljelentést az ügyben.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bambuci
2019. április 07. 09:21
Dehogy kell lemondania. Vegre egy ember akinek van elkepzelese. Kivalo szakember.
Hunyadi Mátyás
2019. április 07. 09:21
"Büntető feljelentést tett a Kardiológiai Intézet főigazgatója" Hiába tesz bármit. A haláleset az ő nevéhez van kötve, és sosem fog tőle megszabadulni.
sunsaci
2018. október 19. 06:33
Káslertől jobban tart a libsi kórus, mint ördög a tömjénfüsttől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik