Halbőrből készítettek hüvelyt egy brazil lánynak

2018. június 12. 05:49

Néha egészen elképesztő alapanyagokat használnak fel az orvosok egy műtéthez. Jó példa erre annak a fiatal brazil lánynak az esete, aki egy ritka rendellenességgel született: Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser-szindrómája van, amelynek következtében gyakorlatilag elsődleges nemi szervek nélkül született.

2018. június 12. 05:49

A brazil lányt tizenöt évesen sokkolta a hír, akkori barátja szakított is vele, amikor kiderült ez a betegség. Jucilene úgy gondolta, hogy a gyerekvállalás mellett a szexuális élvezetekről is egy életre le kell mondania, de tavaly év elején beleegyezett, hogy egy kísérleti eljárással vaginát alakítsanak ki neki az orvosok.

Még tavaly áprilisban történt az operáció, de csak most számolhatott be róla, így, hogy már biztosan sikeresnek mondható a beavatkozás. A cearai egyetemen végezték el a műtétet, a hüvelyt tilápia hal bőréből alakították ki. Az orvosok részletesen beszámoltak a procedúráról, amely előtt természetesen sterilizálják, vírusmentesítik a halat, eltávolítják a pikkelyeket és a halszagot.

A világon először végeztek ilyen műtétet, és hogy mennyire sikeres volt, arra bizonyíték, hogy Jucilene azóta egészséges szexuális életet él.
Az orvosok jelezték, hogy mikortól biztonságos a nemi élet kipróbálása, végül októberben történt meg a dolog állandó partnerével; a lány beszámolója szerint az élmény érzéki és szenzációs volt, vérzést, fájdalmat nem tapasztalt.

Az orvosok szerint a hasonló rendellenességgel született nőkön korábban végrehajtott műtétekhez képest ez jóval, fájdalommentesebb és olcsóbb eljárás, hegek nélkül gyógyul, a komplikációk esélye pedig minimális.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik