Több száz beteget kezelnek hepatitis A-val Kaliforniában

2017. szeptember 22. 05:53

Úgy tűnik, egyelőre nem sikerült megfékezni az Egyesült Államok Mexikóval határos déli részén egyre terjedő fertőző májgyulladás-járványt-adta hül az MTI.

A megbetegedés-sorozat San Diego és Santa Cruz megyében kezdődött még márciusban, de azóta sem sikerült útját állni, sőt, most már átterjedt Los Angelesre is.

A Los Angeles Times hétvégi száma azt írta: eddig több mint 19 ezer embert oltottak be, a buszpályaudvarokon és állomásokon mindenütt fertőtlenítő kendőket és kéztörlőket helyeztek el, és erőteljes felvilágosító kampányt folytattak, ám az augusztusban felerősödött járványt nem sikerült visszaszorítani.    

 Szeptember elején a San Diego-i hatóságok közegészségügyi vészhelyzetet hirdettek. Cristin Mondy, a megye egészségügyéért felelős tisztiorvosa a Los Angeles Timesnak elmondta: tisztában vannak azzal, hogy San Diegóban folyamatosan romlik a helyzet, elsősorban a hajléktalanok és a kábítószer-fogyasztók körében. A megyében több száz fertőzöttet kezelnek a kórházakban.   

 A héten San Diegóban fertőtlenítővel lemosták az utcákat, e héten várhatóan Los Angeles egyes részein is fertőtlenítenek majd. 

A bejegyzés trackback címe: http://egeszseg.mandiner.hu/trackback/30764