Mérgezőbb az autók levegője a kintinél

2017. június 16. 06:06

Megdöbbentő adatokról számolt be az origo.hu egy brit professzor tájékoztatása alapján. E szerint az autók belsejében sokkal inkább ki vannak téve gyermekeink a légszennyezésnek, mint kint az úton. Feltételezhetően ez a belső levegőkeringetés használatánál nem érvényes, ennek ellenére megfontolandóak a tudós következtetései.

2017. június 16. 06:06

David King professzor, a brit kormány tudományos főtanácsadója azt mondta a Guardiannek, hogy a gyaloglás vagy a kerékpározás sokkal jobbat tesz a gyerekek egészségének – a testmozgás hasznos hatásán túl –, mint az autóval utazás.

A légszennyezettségről már régóta tudott, hogy károsítja a gyerekek fejlődő tüdejét, de a közelmúltbeli kutatások azt is kimutatták, hogy rontja a fiatalok tanulási teljesítményét és valószínűleg károsítja a DNS-üket is.

A járművek hátsó ülésein ülő gyerekeket jóval nagyobb valószínűséggel éri veszélyes mértékű légszennyezés" – mondta King. „Vezethet valaki kevésbé szennyező autót, de a gyerekek egy olyan dobozban ülnek, amely az összes környező autóból begyűjti a mérgező szennyező anyagokat."

A legjobb megoldás az egészségünk számára, ha otthon hagyjuk az autókat" – mondta King. „Kimutatták, hogy a gyaloglás és a kerékpározás egészségügyi előnyei jóval felülmúlják az eközben belélegzett szennyező anyagok jelentette negatívumokat."

„A szennyező anyagok koncentrációja 9-12-szerese a kocsiban, mint kívül" – mondta Stephen Holgate professzor, asztmaspecialista. Tehát jóval kevesebb mérget szívunk be, ha gyalogolunk vagy kerékpározunk, illetve így visszük a gyerekeinket is.

 

*Az anyag megjelentetését a Splendidea Communications Kft. támogatta

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik