Nesze baszd meg, itt egy kórház!

2016. június 14. 05:40

Döntöttek az új szuperkórházról és arról a 335 milliárd forintról, amit Budapest egészségügyi átalakítására szánnak. Hogy a döntés milyen állapotban született, ki mennyi páleszt, szotyit, vagy más serkentőt fogyasztott, hogy esetleg Deutsch Tomit is meghívták-e porozni, arról nincs hír. De egy biztos, józan megfontolt állapotban ilyen döntés nem születhetett volna…

2016. június 14. 05:40

A kormány a legújabb döntése szerint az Etele téren kíván kórházat építeni. Az Etele téren, ami a szuperkórházzá fejleszthető Szent Imre Kórháztól néhány utcányira van. És ez a szuperkórház lesz a felelős az észak-budai, illetve az ahhoz szorosan kapcsolódó agglomeráció ellátásáért, mert a János kórházat (egyébként nagyon helyesen) bezárják….

Nem is tudjuk, hogy mi lehetett a döntés hátterében, esetleg egy ma még jól leplezett telekügylet, vagy egész egyszerűen a fent már leírt serkentők hatása, amely pszichés problémával társult, talán szimpla Budapest-gyűlölet, vagy mindezek együttese. Netán a döntés úgy született, hogy »nesze, baszd meg, itt a kórház« a rebellis budapestieknek, vagy az Etele tér volt az első terület, amit a miniszterelnök felismert Felcsútról a Parlamentbe menet? 

Hasonlóan elhamarkodottnak és túlzónak tűnik az a 335 milliárd forint, amit Budapest egészségügyi ellátásának fejlesztésére kívánnak fordítani. Erről még nem tudunk pontosabb részleteket, azonban a fenti példán is jól látszik, hogy az összeg jó része szét fog folyni teljesen értelmetlen beruházásokra, meg persze Matolcsy uncsitesókra. Emlékeztetőül, a Korányi projekt sürgősségi tömbjére 8.1 milliárd forint volt előirányozva. A Duna Medical Center kórházzá alakítása pedig a tervek szerint 20 milliárdos beruházást jelent, ha háromszor akkorát kívánnának építeni, ugyanabban a luxus kivitelben, az is »csak« 60 milliárdos beruházás lenne….
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
apagyi
2018. március 18. 10:56
Primitív büdösparaszt! Már baj ugye az is ha költ a kormány.....hisz nem ez csípi a szemedet...
puszika
2018. január 14. 11:12
Nem doktor vagy te Kunetz,hanem ostoba!!!!!!
nyugalom
2018. január 10. 16:49
Ez a halmaz nem dr! Szegyellje magat! Fizetett niemand!
Nemoda Buda
2018. január 10. 16:48
Így megy ez ! Itt egy kórház, ott egy stadion, amott egy rakás Klikkecske, nemzeti akármi az OEP helyett, meg minden. Lehet vasutazni, fizetni mindenért, nézni a kilakoltatott szegény embereket. Tényleg, mi lett Ócsával ? A rablók köszönik szépen, jól megvannak, talán vádat sem emelnek ellenük, még nem tudni ! Mikor jön már, hogy "nesze vazze, itt egy nagy pofon" ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik