Torkuk elvágásával fenyegette meg a baloldali aktivista a kormánypárti képviselőket a Parlamentben

2024. április 19. 08:11

Az érintettek a házelnökhöz fordultak.

2024. április 19. 08:11

Nyitókép: Facebook

A Magyar Nemzet beszámolója szerint Országgyűlés népjóléti bizottságának MSZP-s elnöke, Varga Zoltán meghívta Horgas Pétert baloldali aktivistát az április 16-i ülésre. A tanácskozáson a gyermekek védelme érdekében szükséges azonnali intézkedésekről szóló ellenzéki javaslatról tárgyaltak. A meghívottaknak ilyen esetben hozzászólási joguk nincsen, a bizottság végül az ellenzéki javaslat tárgysorozatba vételét sem támogatta. A lap szerint a napirendi pont tárgyalása után Horgas Péter távozott a teremből, de az ajtóból visszafordult, egyenként rámutatott a teremben tartózkodó kormánypárti képviselőkre, 

majd a mutatóujját vízszintesen végighúzta a torkán.

A jelenet a jegyzőkönyvbe is bekerült. A Magyar Nemzet kiemeli: Horgas Péter közismert baloldali politikai aktivista, aki rendszeresen diktatúraként hivatkozik hazánk jelenlegi politikai berendezkedésére, számos kormányellenes tüntetés szervezője, ellenzéki politikusok hangos és tevékeny támogatója. A lap birtokába került levél szerint a kormánypárti képviselők a házelnök intézkedését kérik, mert a „az efféle, leszámolással fenyegető megnyilvánulások messze túlmutatnak a politikai véleménynyilvánítás határain, különösen, ha az illető mindezt az Országgyűlés állandó bizottságának ülésén, meghívottként teszi.” Az ilyen nyilvános, fenyegető gesztusok súlyosan sértik az Országgyűlés tekintélyét és annak méltóságát – írták. A jogszabály szerint egyébként akár fél évre is kitiltható az Országházból az, aki ezeket a házelnöki rendelkezéseket súlyosan megszegi.

A Magyar Nemzet szerint Horgas Péter színházvilágban díszlet- és jelmeztervezőként dolgozott, majd a Gyurcsány–Bajnai-kormány bukása után megpróbálta megpályázni a József Attila Színház vezetését, sikertelenül, 2010 után pedig a fő elfoglaltsága a kormányellenes tüntetések szervezése és persze az ottani szereplés lett. 2018-ban a cégével megalapította a Soros-hálózathoz kötődő Főnix Mozgalmat, amivel szintén számos baloldali demonstráció szervezésében vesz részt. A mozgalomban egyébként több volt SZDSZ-es, illetve a párthoz köthető szereplő, aktivista található. Horgas felszólalt a Soros-hálózat szervezte, a gyöngyöspatai kártérítésekkel kapcsolatos tüntetésen, de a Tanítanék Mozgalommal is akciózott közösen. Hozzá kapcsolódik, hogy az utolsó utáni pillanatban megtámadták a koronavírus-törvényt, néhány nappal a járvány kitörése után, azaz 2020 márciusában. Az akcióban Soroshoz köthető személyek sora vett részt. 

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:42
🍓 ️ ­­­A­ ­­­d­­­ö­­g­­ö­­­s­­ ­­l­­­á­­n­­­y­o­k­­ ­­­v­­­á­­­r­­n­­a­­k­ ­­­r­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­𝗨­𝗡
Felvidéki MAGYAR
2024. április 19. 14:55
Büdös bolsevik gennyláda!
Bulldog Orange
2024. április 19. 12:38
Egy bátor 8, esetleg 10 év letöltendő, egy színcigó körletben, és jobb belátásra lehetne bírni ...
KBA98
2024. április 19. 12:21
Ezt talán rajtuk kéne kipróbálni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!