Szakértővel üzentek Fekete-Győrnek: a füstbomba veszélyes

2024. február 13. 14:55

Nem veszélytelen az eszköz, amit Fekete-Győr András eldobott 2018-ban. A szakértő szerint ráadásul „a tömegben lehetetlen tartani azt a biztonsági távolságot, amely egy ilyen füstbombánál kötelező lenne.”

2024. február 13. 14:55
Protest in Oregon against Presidential Election results

Mint arról beszámoltunk, felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság Fekete-Győr Andrást, mert 2018. decemberi demonstráción eldobott egy füstgránátot.  A Magyar Nemzetnek Nagy László Tibor jogász, az Országos Kriminológiai Intézet osztályvezetője nyilatkozott, szerinte egy ilyen eszköz nem veszélytelen. Elmondta:

„Minden pirotechnikai eszköznek, így a füstbomba működésének is az az alapja, hogy kemikáliákat alakít égési melléktermékké, így gázt, hőt, fényt vagy hangot, illetve ezek kombinációját hozva létre. A füstbomba által generált füst tartalmaz nem fém és fém-oxidokat, egyes változatok fémsókat is, amelyek a legtöbbször nem kifejezetten ártalmas anyagok, de előfordulhat olyan eset, hogy súlyosbítják a meglévő légúti problémákat, ha az ezt belélegző ember ilyennel rendelkezik. Esetükben kiválthatnak akut és krónikus mellékhatásokat is. Ezek az eszközök semmi esetre sem szolgálnak arra, hogy másokhoz vágjuk, illetve más személyekre irányítsuk őket. Arról nem is beszélve, hogy egy rendezvényen, a tömegben lehetetlen tartani azt a biztonsági távolságot, amely egy ilyen füstbombánál kötelező lenne.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: John Rudoff / ANADOLU AGENCY /AFP

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mátyás01
2024. február 13. 17:12
Ez a per komolyan 6 évig tartott? A másik Portik - Gyárfás per meg vagy 10 évig. Budaházi pere 13 évig. Szánalmas.
Ugandai Bubu
2024. február 13. 16:52
Szerencsére, amikor autókat borogat, tévészékházat gyújtogat a butaházy terrorista, meg a bugris huligán, a csőcselék, az nem veszélyes! Nem hiába, hogy csak 2006-ban kellett a rendőröknek szétverni a tüntetőket, a mai, lényegesen kulturáltabb ellenzéki tüntetők ellen ilyen lépésre nincs szükség.
papalimapapa
2024. február 13. 16:13
Fegyőrnek és a többi buzinak a seggébe kéne feltolni egy működő füstgránátot. Anarchista kigyótojások SZDSZ szájszaggal.
hegyaljai-2
2024. február 13. 15:22
Nem értem ezt az aggodalmat. Az államférfi, hogy ne okozzon vele kárt, elolvasta előtte a használati utasítását. Mint az elektromos rollerét. 😆
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!