Vizsgálják, ki a felelős a Nemzeti Színházban bekövetkezett tragikus balesetért

2023. november 12. 21:31

A két színészt jelenleg is a Semmelweis Egyetem traumatológiáján ápolják.

2023. november 12. 21:31

Ahogy korábban a Mandiner is beszámolt róla, Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót jelenleg is a Semmelweis Egyetem traumatológiáján ápolják, miután a Rómeó és Júlia pénteki előadása közben négy métert zuhantak, és mindketten súlyos sérüléseket szenvedtek. A két színész állapota súlyos, de stabil, nincsenek életveszélyben. 

 

Ezt is ajánljuk a témában

Az esettel kapcsolatban az RTL megkereste Mihályi Győzőt, a Színházi Dolgozók Szakszervezetének elnökét, aki elmondta, a baleset után a színháznak kötelessége kivizsgálni, hogy ki a felelős a történtekért. Elmondta, a színház kártérítési felelősséggel tartozik a színészeknek, amennyiben vétettek valamit a biztonsági előírásokkal szemben.

A Budapesti Rendőrfőkapitányság közölte, egyelőre nem érkezett feljelentés az ügyben. 

A Nemzeti Színház belső vizsgálatot indított a pénteki baleset körülményeinek kivizsgálására, hétfőn pedig társulati ülést tartanak.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Nemzeti Színház Facebook-oldala

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2023. november 13. 09:00
Na, akkor Vidnyánszky, a szent tehén, mikor lesz felelősségre vonva? Ha L. Simont egy bagatell ügyért fenékbe billentették, akkor ezért mi jár? Következetességet!
JohnnyBeGood
2023. november 12. 23:16
A vezető. Mindig a vezető felel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!