Szakértő: Németországban és Nagy-Britanniában is jó eséllyel lehetnek terrortámadások

2023. november 15. 21:00

„Európa egyszerűen nem tud mit kezdeni az iszlámmal, a bevándorlásból fakadó együttélési problémákat pedig a szőnyeg alá söpörte” – fogalmaz Tarjányi Péter.

2023. november 15. 21:00

Tarjányi Péter, biztonságpolitikai szakértő volt az Index Frontvonal című műsorának vendége, amelyben kifejtette álláspontját a Londonban megtartott 300 ezer főt számláló palesztinpárti tüntetésről, a nyugati világban létrejött párhuzamos társadalmakról.

A terroristák elérték a céljukat, pontosan az történt, amit szerettek volna” – így reagált Tarjányi Péter az eddigi legnagyobb volumenű palesztinpárti tüntetésről, melyre Londonban került sor november 11-én. A biztonságpolitikai szakértő szerint a Hamász október 7-i, Izrael elleni támadásának legfőbb célja az volt, hogy 

ne csak a térségben, de szerte a világban is növelni tudja a vallási alapú feszültséget.

A biztonságpolitikai szakértő azt is elmondta, hogy 

„Európa egyszerűen nem tud mit kezdeni az iszlámmal, a bevándorlásból fakadó együttélési problémákat pedig a szőnyeg alá söpörte”. 

Tarjányi úgy látja, hogy az Egyesült Királyságban, Franciaországban vagy Németországban gyakorlatilag párhuzamos társadalmak jöttek létre, mert a muszlim bevándorlók gyakran a helyi alkotmány mellett vagy helyett egy alternatív törvénykezés, a saría (az iszlám alapelvei) szerint élnek.

A biztonságpolitikai szakértő szerint ez jelentős feszültséget okoz ezekben a társadalmakban, amely bármikor könnyen fellobbantathatja a terror lángját. Hozzátette:

Fel kell készülni arra, hogy Németországban és Nagy-Britanniában is jó eséllyel lehetnek terrortámadások az elkövetkezendő időszakban”.

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. november 16. 12:23
Roadkill És az KINEK jó ? És MIÉRT ?
survivor
2023. november 16. 12:22
Érdekes: Sobieski János tudott mit kezdeni. Hunyadi János is. Báró ruszkai Dobó István is..... És nem is beszélve Martell Károlyról, Isauriai III.Leóról.... Plantagenet Richárdról....
adrás
2023. november 16. 10:52
Ez a kis zseboroszlán már annyi marhaságot mondott hogy lassan össze dől a ház. pld:hogy Putyin elveszti a háborút ha ha.
powerage
2023. november 16. 05:42
Tarjányi Péter jobb ha vigyáz, mert ez az iszlamofób hozzáállása tulajdonképpen ravasz antiszemitizmus. Izrael ugyanis szeretné, ha Európa osztaná el a gázai lakosságot egymás között: https://www.timesofisrael.com/two-israeli-lawmakers-call-on-european-countries-to-take-in-gaza-refugees/ Hogy lehet ilyen negatív azokkal szemben, akiket a kiválasztott nép éppen hozzánk szeretne átcsoportosítani? Mi ez a hirtelen Izrael-ellenesség?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!