Szalmonellával fertőzött német sertéshúst talált a Nébih

2023. szeptember 15. 14:03

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal bízik abban, hogy „egyszeri esetről van szó”.

2023. szeptember 15. 14:03

Élelmiszer-biztonsági előírások megsértésének gyanúja miatt eljárást indított az egyik Magyarországon is kiterjedt bolthálózattal rendelkező kiskereskedelmi lánccal szemben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), azt követően, hogy a hatóság szakemberei szalmonella jelenlétét mutatták ki

egy Németországból származó, előre csomagolt darált sertéshústermékben

– írta meg a Világgazdaság.

A lap tájékoztatott róla, hogy esetre akkor derült fény, amikor a Nébih szakemberei mikrobiológiai vizsgálat céljából mintát vettek a boltokban kapható, friss darált sertéshús termékekből – derült ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Húsiparosok Szövetsége közleményéből. Tekintve, hogy a termék valószínűleg már nincs a boltokban – a rövid szavatosság miatt gyorsan túladhatott rajta az áruházlánc – „a termékvisszahívásra ezért nincs lehetőség”.

Kiderült azonban, hogy vásárlóknak nem kell túlzottan aggódniuk, mivel

a szalmonella alapos hőkezelés után eltűnik a termékekből,

egy dologra viszont nagyon jól rávilágít az eset. A magyar élelmiszerek Európa legszigorúbb élelmiszer-biztonsági ellenőrzésén esnek át, ráadásul a külföldi országokból behozott árukkal ellentétben a szállítási folyamat is lényegesen rövidebb, ami nemcsak a termékek minőségét, hanem az áruk frissességét is garantálja.

A Nébih bízik abban, hogy „egyszeri esetről van szó, a kiskereskedelmi láncok pedig a jövőben az alacsony beszerzési árú, kétes minőségű külföldi termékek helyett a megbízható magyar beszállítói kapcsolataikra hagyatkozva, biztonságos hazai árukkal töltik fel a polcaikat.”

Nyitókép: Az MCS Vágóhíd Zrt. sertésvágóhídja Mohácson 2019. november 5-én.MTI/Sóki Tamás

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Házam Hazája
2023. szeptember 15. 21:32
Amikor a muszlim munkaerő bevándoroltatása a fő cél.
orokkuruc-2
2023. szeptember 15. 18:44
amikor az ukránok már nem csak közvetlenül játszanak a németek pénzével, hanem a németek piaci hírnevét is kockára teszik! -Mondjátok szépen, kinder: -Danke, BundasMutti!!
nemecsek-3
2023. szeptember 15. 17:25
Most azért titkoljuk mert nem szabad a lidlit megsérteni és hátrányos helyzetbe hozni a rohadthús kereskedelmét?
Phm045
2023. szeptember 15. 17:22
Mi a faszt keres német hús itt???????????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!