Nem érte meg ittasan rollerezni (VIDEÓ)

2023. szeptember 25. 12:22

A jogosítvány látta a kárát és pénzbírságot is kapott.

2023. szeptember 25. 12:22

Pár sör elfogyasztása után szállt e-rollerre egy szombathelyi férfi, viszont a rendőrök hamar elkapták. A szabálytalanság vége az lett, hogy nem csak 150 ezer forintos pénzbírságot szabtak ki a férfira, de fél évre az autóvezetéstől is eltiltották – adta hírül a HVG. A lap emlékeztet, hogy egy tavalyi kúriai határozat alapján az elektromos roller is gépi meghajtású járműnek minősül, így vonatkozik rá az alkoholfogyasztással kapcsolatos zéró tolerancia. 

Az RTL által megszólaltatott szakjogász szerint méltánytalan, hogy minden jármű vezetésétől eltiltották a férfit. Szerinte pont a hasonló esetek miatt lenne nagyon sürgető, hogy szabályozzák az e-rollerek helyzetét a KRESZ-ben.

Nyitókép: illusztráció, Michal Fludra/AFP

 

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. szeptember 25. 17:09
Akiknek mindent szabad: kerékpáros, rolleres, subwayos, minden ami elektromos.... A villamosnak miért nem.
survivor
2023. szeptember 25. 17:07
Ha jön a hideg, mi lesz a rollerekkel ? Akár csak -1 C fokban se annyira élvezet.... Csak essen jó sok hó...(is).
survivor
2023. szeptember 25. 17:06
stormy De lehet ittasan vezetni ?
kérdés
2023. szeptember 25. 14:12
Tennap Rákosfityfirittyen 4, azaz négy útszélre hajított e-rollert láttam délelőtt. Egy órával később hármat már legalább fölállítottak. De elfér a sok széthajigált szemét között, de legalább glédában álljon....gondolták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!