Döntött a bíróság a III. kerületi airsofttal lövöldöző ügyében

2023. szeptember 25. 07:37

A bíróság nem rendelte el a gyanúsított férfi letartóztatását, de engedély nélkül nem hagyhatja el a fővárost.

2023. szeptember 25. 07:37
null

Ahogy korábban megírtuk, pénteken reggel egy férfi airsoft fegyverével rálőtt két III. kerületben dolgozó kukásra. A FKF munkatársait a támadás után kórházba szállították. Az egyikük a nyakán, a másikuk a hátán szerzett sérülést. 

A rendőrök még aznap elfogták és előállították az 55 éves gyanúsított férfit,

aki ellen fegyveresen elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt indult eljárást.

Az Rtl.hu információi szerint, a rendőrség megtalálta a légfegyvert a férfi lakásán, a gyanúsított viszont tagadta, hogy ő lőtt volna vele. Azt állította, hogy az airsoft pisztoly nem is az övé, hanem egy barátjáé.

A Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője, Rab Ferenc szerint garázdaság miatt már korábban is indult eljárás gyanúsított ellen. Ennek ellenére, bár megállapította a megalapozott gyanút, 

a bíróság nem rendelte el a letartóztatását.

Így a férfi bűnügyi felügyeletet alá került, ami azt jelenti, hogy  nem hagyhatja el engedély nélkül a főváros területét. Az ügyészség fellebbezett a bíróság döntése ellen, mivel szerintük a gyanúsítottat mindenképp le kellene tartóztatni.

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ghelmddfd
2023. szeptember 25. 11:58
Döntött a bíróság a II _------------------- Nem dönt, hanem dent vagy dánt, az ö magyarlosza. Hát dentenek a bírnyákok, a fingrista libernyákok, ők nem rengynek(nem rendel), hisz irracionálisak, fingrista paraziták,a magyar nyelv indogermán és germán nyelv, a magyarnak rakta van, így raktár, az antorak, így a bírnyák illegitim.
SzkeptiKUSS
2023. szeptember 25. 10:13
Defektes az ürge! Lenézi a szemeteseket, pedig lehet, hogy 15 év múlva irigyelt munkahely lesz, mint néhány nyugati országban. Többet keresnek, mint sokan a gyárakban.
zatoicsi
2023. szeptember 25. 09:14
A deresre húzás nem ördögtől való. Ott helyben meg lehetne oldani. Jönne a deres kocsi, markos legények rákötöznék azt kapna 25-öt.
no-orban
2023. szeptember 25. 08:50
engedjék csak! hátha a következő ötlete egy gázpalack lesz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!