Hamarosan már a patikákban is olthatnak

2023. június 14. 10:44

A Magyar Gyógyszerészi Kamara javaslata szerint a jövőben a gyógyszertárakban is beadhatnák a szezonális védőoltásokat.

2023. június 14. 10:44
null

Május 31-ig kellett elkészítenie és leadnia Magyar Gyógyszerészi Kamarának a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkárságára, a gyógyszerek alkalmazásához kapcsolódó legfontosabb gyógyszerészi prevenció szabályairól szóló irányelvet – írta a Napi.hu.

Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke az InfoRádiónak elmondta, „a Semmelweis-program kialakításakor döntés született arról még 2010-ben, hogy a gyógyszertárak az egészségügyi ellátórendszer részeként milyen szakmai feladatokat tudnak vállalni elsődlegesen a gyógyszerhasználathoz, illetve a különféle betegségekben történő gyógyszeralkalmazáshoz kapcsolódóan”.

Hankó kijelentette, szerinte a gyógyszertárak a szezonális védőoltások esetében játszhatnak majd fontos szerepet,

ilyenek például az influenza elleni vagy az utazáshoz kapcsolódó védőoltások.

A javaslat kiterjesztését az életkorhoz kötött és kisgyerekek körében kötelezően beadandó védőoltásokra még nem tervezik – tette hozzá.

***

Nyitókép: MORCILLO / BSIP via AFP

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takita
2023. június 14. 15:49
Nagyon jő elképzelés. Elvégre ma már a patikusok is megkapják "dr," címet. Valamikor mikor még minden patika saját maga keverte,kavarta az egyes gyógyszereket nagyon komoly szakma volt. De ma mikor dr.X.Y. szakgyógyszerész adja ki a dobozos gyógyszert mindig mosolyogni támad kedvem. Más orvosi szolgáltatásokat is elláthatnának.(Pl. elsősegélynyújtás,vérvétel és vizeletminta stb.gyűjtése egy központi laboratórium számára stb.
Nerségi báró Echenboeg
2023. június 14. 12:05
De jó, hamarosaan vége lesz a háborúnak. Kovid 2.0 felkészül...
need-info
2023. június 14. 11:23
Azt hittem szomjat olthatnak az emberek, mert másra nem jó egy patika.
Zeno13
2023. június 14. 10:55
Pfizer támogatásával...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!