Hihetetlen: egy kutya vizsgálata közben ment tönkre a Semmelweis Egyetem több százmilliós MR-gépe!

2023. június 19. 22:28

A betegellátásban nincs fennakadás, a többi MR-készülékkel végzik el a szükséges vizsgálatokat.

2023. június 19. 22:28
null

A Semmelweis Egyetem Orvosi Képalkotó Klinikáján hétvégén az ELTE TTK kutatási projektjének keretében forgattak filmet egy kutya vizsgálatáról, amelynek során súlyos kár keletkezett az egyik MR-berendezésben – írja a hvg.hu.

A lap úgy tudja, a meghibásodáshoz az vezetett, hogy nehezéknek egy zsákot helyeztek a gépbe, de abban valamilyen fémtárgy is volt, amitől a készülék azonnal tönkrement, az utcáról is jól látható volt a vizsgálóból szálló füst. Úgy tudják,

a klinika egyik legkorszerűbb, mintegy 700 millió forintot érő 3T MR-gépe hibásodott meg.

Folyamatos a betegellátás

A Semmelweis Egyetem a hvg.hu megkeresésére megerősítette a műszaki hibát, de a részleteket nem árult el. A hibák kijavítása folyamatban van, a betegellátás pedig folyamatos a többi MR-készülékkel.

A vizsgált kutyának a lap szerint nem esett baja – derült ki a cikkből.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Intar
2023. június 21. 08:48
Szándékos károkozás! Ilyet, ilyen helyen NEM lehet véletlenül csinálni!
olajfa1
2023. június 20. 13:28
Ha ez igaz akkor a rettenetes! ha nem tudták akkor azért... ha tudták akkor meg azért ... sőt akkor még rettenetesebb a dolog...
Gonczoll
2023. június 20. 12:24
Én voltam ott MR-en és minden fémtárgyat el kellett távolítani, a zsebeimből is. Nem hiszem, hogy a személyzet fémet helyezett volna a nehezékbe. A hvg egyébként is folyamatosan hazudik.
Hohokam
2023. június 20. 11:18
Annak idején az ántivilágban Kaposváron volt az első NMR, ahova délelőtt a malacok mentek, délután meg a páciensek. Mindegy, a lényeg, hogy lehessen megint hörögni az oktatásegészségügy miatt, hogy bezzeg a kórtermi széfben nem ment volna tönkre a masina. Hát.... bravó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!