Diáktüntetés: a demonstrálók Pintér Sándor lemondását követelték, majd betörték egy tévé kijelzőjét, és lehajították a színpadról

2022. december 09. 18:48

A diáktüntetés legújabb felvonása az MTVA épülete előtt ért véget.

2022. december 09. 18:48
null

Egy hónappal ezelőtt, november 9-én az Egységes Diákfront ultimátumot adott a köztévének. Felhívásukban felszólították az MTVA-t, adjanak lehetőséget a diákoknak, hogy megszólalhassanak az elmúlt időszakban zajló sorozatos kiállásokról, valamint azok okairól – ismertette a múltbéli eseményeket a 24.hu.

Az Egységes Diákfront közleményéről korábban lapunk is beszámolt. A pontos részletekről ide kattintva olvashat.

Most pénteken azonban pár perccel hat után néhány száz ember indult el a Vörösvári út felé, hogy az MTVA elé vonuljanak, élükön több transzparenssel – tájékoztatott a 24.hu. A Flórián téren gyülekeznek a tüntetők, hogy onnan az MTVA Kunigunda útján található épülete elé vonuljanak.

Fél hét előtt nem sokkal fordult rá a menet a Kunigunda útjára – értesített a lap.

A menetben feltűnően sok szivárványos esernyő bukkant fel. A menet eleje hét óra előtt megérkezett az MTVA központjához, ezt követően felcsendült a Mi vagyunk a Grund című dal is.

Az MTVA előtt a tüntetők újfent Pintér Sándor lemondását követelték, és beszédeket mondtak. Egy fiktív közmédiás híradót is felolvastak. A beszédeket követően közölték, hogy most megmutatják, mit gondolnak a közmédiáról, majd betörték egy tévé kijelzőjét és lehajították a színpadról – írta meg a lap.

A tüntetés a himnusz éneklésével ért véget.

A nyitókép illusztráció. A fotó 2022. október 14-én készült. MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 212 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Timeslot
2022. december 10. 16:59
Milyen meccs lesz ma?
masikhozzaszolo
2022. december 10. 11:34
nuknuk
2022. december 10. 10:20
Nem "fiatalok" ezek, hanem műveletlen barmok. "Inkább tanuljatok meg ez alatt egy idegen nyelvet". Németh László tanácsa ------------------------------------------ (Persze szűkagyú idiótáknak lehet ám tanácsolni, csak idióták ezek.)
P. Savoiardes
2022. december 10. 09:59
Az idő majd megoldja. Most úgysem tudnál meggyőzni egyetlen fiatalt sem erről a tüntetésről, hogy mi a nagy kép amit at kellene látni. Egyszerűen most elhiszik, hogy valami nagy dolgot csinálnak. Miközben a köztévé egyetlen gondja az, hogy nivotlan. Semmi több. Dehát ez meg ízlés kérdése és a távirányítoddal szavazol. Ez a való világ..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!