Emlékezzünk: így nyertek Magyarországnak olimpiai aranyakat a Liu testvérek (VIDEÓ)

2022. november 08. 17:40

Feledhetetlen pillanatokat okoztak a magyar szurkolóknak.

2022. november 08. 17:40
null

Ahogy arról lapunk is beszámolt, sajtóközleményt adott ki a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség azzal kapcsolatban, hogy a Liu fivérek, Shaolin Sándor és Shaoang a MOKSZ hozzájárulását kérték az országváltásukhoz vezető folyamat megindításához.

A szövetség közleményében úgy fogalmazott: „A Liu fivérek magyar versenyzőként beírták magukat a magyar sporttörténelembe. Számtalan verseny győztesei voltak magyar színekben, döntő részük volt az első magyar téli olimpiai arany megszerzésében váltóban, Ádó pedig az első téli egyéni olimpiai győztesünk.

Reagált a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség a Liu-fivérek országváltására

Sajtóközleményt adott ki a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség azzal kapcsolatban, hogy a Liu fivérek, Shaolin Sándor és Shaoang a MOKSZ hozzájárulását kérték az országváltásukhoz vezető folyamat megindításához. A közleményt alább olvashatják: „Kiváló gyorskorcsolyázóink, a Liu fivérek, Shaolin Sándor és Shaoang a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) hozzájárulását kérték az országváltásukhoz vezető folyamat megindításához.

Érdemes ezeket a sporttörténelmi pillanatokat feleleveníteni.

Majdnem napra pontosan három éve, hogy az olimpiai és Európa-bajnok férfi váltó is győzött a rövidpályás gyorskorcsolyázók világkupa-sorozatának második, kanadai állomásán.

Az erről készült flvételt ITT tekinthetik meg.

2022. február 13-án pedig Liu Shaoang remekelt a pekingi téli olimpián. Mint ismert, mindhárom futamát megnyerte 500 méteren, és olimpiai bajnok lett ezen a távon.

A sporttörténelmi finálét a lenti videóval idézhetik vissza: 

Nyitókép: Liu Shaoang a montreali rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság férfi 500 méteres döntőjében 2022. április 9-én.Fotó: MTI/EPA/Andre Pichette

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2022. november 09. 09:23
Ennek a sztorinak négy dimenziója van: 1. Ők félig kínai, félig magyar származásúak. 2. Kínában van szaktudás, jelenleg itthon nincs. 3. Magyarországon van kettős állampolgárság, Kínában nincs. 4. Bennük van még néhány év, dobják el vagy folytassák ott, ahol lehet, mi ebben a szituban: Kína. Az ötödik dimenzió: Őket mindig ide fogja kötni minden!
..--..
2022. november 09. 08:39
-zsoltkom- Shaolin és Shaoang árulás mentesek. Országváltásuk nem is gáz. Majd visszajönnek... az sem lesz gáz. "Mert, akarja bár szivében, Más van írva sors könyvében: A leány hű nem lehet - Férficsontból vétetett."
Wolfram004
2022. november 08. 21:56
Ha a Zuluk fizetnének annyit, holnapra a Zulu himnuszra állna föl. Vagy nem. Pedig van az a pénz... A világon minden és mindenki megvehető.
kelemikes
2022. november 08. 21:39
miért?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!