Rendben zajlik az oltás az orosz vakcinával – nincs mellékhatás

2021. február 19. 12:30

Sokan érkeznek az oltásra, és jók a tapasztalatok az orosz vakcina kapcsán.

2021. február 19. 12:30

Rendben zajlik az idősek oltása az orosz vakcinával – mondta Janecskó Mária, az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő oltóközpontjának vezetője pénteken a közmédiának. Elmondta, a Kútvölgyi oltóponton körülbelül egy hete kezdték meg az oltást az orosz Szputnyik vakcinával, és eddig 150-200 embert tudtak beoltani naponta. Hozzájuk a háziorvosok által odairányított, 60 és 70 év közötti páciensek érkeznek.    

Janecskó Mária örömét fejezte ki, hogy sokan érkeznek az oltásra, és jók a tapasztalatok az orosz vakcina kapcsán is, eddig mellékhatást nem tapasztaltak. Hozzátette: a családorvosok már előre kiszűrik azokat, akik nem alkalmasak arra, hogy az orosz vakcinával oltsák őket a koronavírus ellen. Az oltópont fel van készülve mind a Szputnyik, mind pedig a Pfizer-vakcina tárolására – közölte. Emlékeztetett, hogy az előbbit mínusz 20, míg az utóbbit mínusz 80 fokon kell tárolni.

(MTI)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Macera
2021. február 19. 15:10
Aki nem bízik az eddig sosem használt génpiszkálós technológiával készült pfizer-cuccban, annak ott a kb 20 éve létező és használt vektor-technológíás orosz, és a kb 100 éve egyfolytában és sikeresen használt elölt/gyengített vírus technológiaval készült kínai vakcina. Az elölt/gyengített vírusos oltásokkal tüntették el a Földről végleg a feketehimlőt, nincs gyermekbénulást stb. A génpiszkálás előtt csak ezek az oltások léteztek es soha senki nem halt bele. Most meg egyes dinnyék bele akarnak pusztulni.
civis72
2021. február 19. 14:12
szegény gyurcsánykurvák...majd ha vége lesz a járványnak a pofájukba lehet tolni , hogy akarták elszabotálni a védekezést
alter_ego
2021. február 19. 13:42
Ez a koronavírus rámutatott, hogy a leginkább alulfizetett emberek a leghasznosabbak a társadalmunk számára.
TOM66
2021. február 19. 13:40
A fél Közel-Kelet ezzel olt,a Szerbek ezzel oltanak.(persze az oroszok) Csak a vizfejű eju sz@rakodik,csinál politikai kérdést egy járványból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!