NEAK: Hazudott a Népszava a háziorvosok oltási felkészítéséről

2021. február 03. 20:47

Sajnálatos, hogy ilyen jellegű cikkek jelenhetnek meg és megpróbálnak zavart okozni az oltásszervezés rendszerében – írták.

2021. február 03. 20:47

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő cáfolja a Népszava állításait a háziorvosok oltásra való felkészültségével kapcsolatban. Derül ki a NEAK közleményéből. Mint írják: „sajnálattal látjuk, hogy egyes szerkesztőségeknek nem az a céljuk, hogy hiteles tájékoztatással segítsék a koronavírus elleni küzdelmet és a védőoltási programot, hanem az, hogy tudatosan álhíreket és zavart keltsenek”.

Az Alapkezelő szerint a Népszava „A vakcina elosztás az új akadály” című cikkében valótlan állításokat fogalmazott meg a háziorvosok számára múlt pénteken megküldött oltandó páciensek listájával kapcsolatosan. A háziorvosok minden szükséges tájékoztatást megkaptak és megkapnak a regisztrált legidősebbek oltásával kapcsolatban, ezt igazolja az is, hogy a
háziorvosok döntő többsége rendben felkészült az oltásra – állítja a NEAK.

Hangsúlyozzák, hogy a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő az adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően auditált, többszörösen titkosított csatornán, az úgynevezett eJelentés programon keresztül kommunikál a háziorvosokkal a TAJ szintű adatok tekintetében. Hozzáteszik, hogy a háziorvosok jól ismerik ezt a hosszú évek óta működő rendszert, hisz havonta több alkalommal is használják a kétirányú kommunikációhoz. Rámutatnak arra is, hogy a NEAK a vonatkozó jogszabályok alapján nem is közölhetne TAJ szintű adatokat más módon. „Szürreálisnak tartjuk és visszautasítjuk a cikk által megszólaltatott háziorvos nyilatkozatát a »világhálón keringő sajtpapírokról«” – írják. Végül hozzáteszik: „sajnálatos, hogy ilyen jellegű cikkek jelenhetnek meg és megpróbálnak zavart okozni az oltásszervezés rendszerében”.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vizdaklajos
2021. február 04. 15:36
semmit nem változtak!!!!!!!!!!!!!!!
Magyarok Pásztora
2021. február 04. 13:41
Mikor nem hazudik a népszava meg a többi komcsi szennycsatorna?
Zsolt75
2021. február 03. 21:29
A népszara még él?
packó_
2021. február 03. 21:18
Van a Btk. ban a rémhírterjesztés. Miért nem csukják le a hazug szerkesztőt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!