Japán turistákat szállítottak a Szent László Kórházba

2020. március 05. 20:15

Mindannyian köhögnek, de fizikai állapotuk jó.

2020. március 05. 20:15

Tizenöt japán turistát szállítottak a Szent László Kórházba koronavírus-fertőzés gyanújával – írja a koronavirus.gov.hu. A kormányzati oldal azt írja: mindannyian köhögnek, de fizikai állapotuk jó. 

A kórházban elkülönítették őket, kivizsgálásuk megkezdődött.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
taiju
2020. március 07. 12:39
Most egy japán ír valamit az információ kijavításért. Ők nem turisták, hanem diákok a tanulmányúton. Szállodában köhögött egy pár, és megijedt szállodai ember ajánlott vizsgáltatást. De már másnap mindenki negatívnak bizonyult. Ezeket több japán hiradóban láttam, de kormányportálon nem találom semmi újabb fejleményét. kicsit gondolkodtató..
balbako_
2020. március 06. 08:54
Még csak gyanú van sokan köhögtek és hőemelkedésük volt. Igen helyesen, amíg nincs bizonyosság benntartják őket.
formaegy
2020. március 05. 21:01
Most komolyan. Olyan nagy drámát okoz éppen úgy a magyaroknak, mint a külföldieknek, ha egy-két hónapot otthon ülnek a fenekükön és nem turistázgatnak? Elég veszélyt hordoznak a külföldön dolgozók ingázása, mint láthatjuk. Komolyan nem értem. Az a védekezés, ha már maga a beteg jelentkezik, és karanténba tesszük, meg nyomozgatjuk merre járt, kivel találkozott, érintkezett? Nem lehetne az a védekezés, hogy nem engedjük be a fertőzött országokból érkező turistákat? Vagy ha valaki Milánóból, veszélyes zónából érkezik már érkezésekor vizsgálat nélkül nem engedjük sehová? Vagy az a védekezés, hogy a veszélyes zónában dolgozó emberek úgy mennek-jönnek, mintha nem lenne semmilyen járvány? Bízzunk abban, hogy talán egyedül gyalog hazamegy, és majd csak jelentkezik? Amerikában egy diák apja volt fertőzött, és azonnal bezárták az iskolát. pl. Itt meg mit hallunk A Tüttő nagy tudású naygs.asszony kijelenti, hogy a bp.-i rendezvényszervezők eldöntik, hogy megtartják a rendezvényt vagy sem. No meg a japán, olasz, kínai, stb turisták majd maguk eldöntik, hogy turistáznak-e M.o.-on vagy sem. Itt nem vergődésről van szó, hanem azokat az alapvető biztonsági lépést nem látja az ember amit józan ésszel elvárna. Nem jobb lenne egy-két hónapig mindenkit a fenekére ültetni, (akiknek nem életbevágó az utazás) mint várni a járvány kialakulását aztán majd lesz valahogy?
néhai Ch.Pilot
2020. március 05. 20:42
Szerintem csak a magyaros ételektől és a pálinkától köhögnek. Csak mostanában trendi a köhögésről rögtön a koronavírusra következtetni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!