Máltai lovag beszél az életvédelemről Budapesten

2017. november 22. 18:08

Raymond de Souza amerikai életvédő Budapesten tart előadást az abortuszról, a pornóról és a lombikprogramról. Az ingyenes rendezvényt az Országos Keresztény Vállalkozói Konferencia szervezi.

2017. november 22. 18:08

A tradicionális keresztény életmodell alapja a család. Mégis naponta tapasztaljuk, hogy ketten gyakran nem ugyanazt értjük család alatt. Az élet méltóságáról sokat beszélünk, de egy vitában kiderül, hogy még élet alatt sem ugyanazt értjük.

Szembe kell néznünk fontos kérdésekkel: mikortól ember valaki? Fölnőtt egy generáció a szabad internet korában. Változnak a párkapcsolatok, így a család a korlátlanul elérhető pornográfia miatt? Mi fog történni, maradnak hagyományos családok az utánunk érkező generációkban? Ha egy magzat potenciálisan ember, akkor az abortusz potenciálisan gyilkosság? Tényleg fontos kérdés a lombikprogram? Mi a helyzet az eutanáziával? Témák, melyekről nem beszélünk eleget. De a hallgatásnak vége – írja a Keresztény Vállalkozói Konferencia. 

A budapesti rendezvényt november 24-én tartják a MEÖT-ben. 

Raymond de Souza november 23-án, 24-én és 25-én a  „A hit keresi az értelmet” címmel tart előadás-sorozatot a Pannon Kincstárban. Vasárnap pedig Székesfehérvárra is ellátogat, ahol az „Isten fegyverzete - Útmutatás a XXI. század keresztesei számára" címmel tart előadást. 

 

 

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2017. november 22. 19:00
A tradicionális keresztény életmodell alapja AZ EGYHÁZ. "Egy nemrég publikált tanulmány szerint tavaly mintegy 90 ezer keresztényt gyilkoltak meg világszerte. Az ezt megelőző tíz évben hasonló ütemben zajlott a keresztényirtás, így 2005 óta Krisztus egymillió követője vesztette életét. Egy másik felmérés szerint a világon minden tizenkettedik keresztényt üldöznek a hitéért. A jelenség 200 milliónál is több embert érint. Dan Philpott, az amerikai Notra Dame Egyetem professzora szerint az egyre növekvő keresztényüldözés brutális és világszinten észlelhető. Irakban mára mindössze 250 ezer keresztény maradt. Egy helyi vallási vezető szerint a kereszténységnek befellegzett a Közel-Keleten. A súlyos helyzet ellenére a nyugati lapok többsége valamiért nem akarnak foglalkozni a kérdéssel. (...) Az újságíró úgy látja, hogy a nyugati média egész egyszerűen lemondott a Közel-Keleten és a világ más részein üldözött keresztényekről. Akik irányába nincs is valós szolidaritás, szemben például a természeti katasztrófák áldozataival. Ez vélhetően a Nyugat közömbössége, és a zsidó-keresztény gyökerei, valamint a humanista értékrend elutasítása." http://dunahirek.hu/nyugat-kozombossege-pusztitja-el-europat/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!