Szabályozzák, hogy milyen egészségügyi ellátásokat kaphatnak ingyen a migránsok

2015. július 28. 08:59

Azok a migránsok, akik már benyújtották a menedékkérelmüket, háziorvosi ellátásban és széleskörű egészségügyi ellátásban részesülhetnek, a többieknek viszont csak sürgősségi ellátás jár – derül ki az OEP honlapján közzétett szabályzatból.

2015. július 28. 08:59

Részletes szabályzat készült a menekültek kórházi kezeléséről – írta keddi számában a Magyar Hírlap.  A honlapján tett közzé tájékoztatót az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) a menekültek orvosi ellátásáról és az egészségügyi szolgáltatók vonatkozó költségeinek megtérítéséről.

A dokumentum részletezi, hogy az egyes csoportok milyen kezelésekre jogosultak térítésmentesen, illetve, mindezt ki és hogyan ellentételezi az intézményeknek. A finanszírozás elsősorban attól függ, hogy a menekült a befogadási eljárásnak épp melyik szakaszánál tart: más az ellátásra való jogosultság az elismerési eljárás megindítása iránti kérelem benyújtása előtt, a folyamat időtartama alatt, vagy a menekültügyi hatóság döntése után. Ezeken kívül a járványintézkedések, a mentés és a sürgősségi ellátás a kérelmek benyújtásától függetlenül is jár a menekülteknek.

Aki már benyújtotta menedékkérelmét, az háziorvosi ellátást is magában foglaló, széles körű egészségügyi ellátásra jogosult, különösen abban az esetben, ha kiskorú, vagy valamilyen fogyatékossággal él. Az OEP tájékoztatója szerint az ő ellátásukat a menekültügyi hatóság fedezi az egészségügyi szolgáltatóknak. Az elvégzett ellátásokról a kórházaknak jelentést kell küldeniük az OEP-hez, és ezt havonta küldik tovább a menekültügyi hatóságnak. Az ellenőrzést követően végül a pénztárnak utalják a megfelelő összeget.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2015. július 28. 09:31
Olyan telefonjaik vannak,amilyen nekem soha nem lesz!-mondja az őket őrző rendőr! Vajon miből van a szegény bevándorlóknak 200 ezer feletti telefonja? A bevándorlók halomba dobálják a segély csomagokat Velencében. Így tiltakoznak, mert nem ízlik nekik az ételcsomag amiket ingyen kapnak. Ráadásul 90 százalékuk, nem is jogosult bevándorló.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!