Orbán: Történelmi nap a mai

2014. július 04. 16:55

A miniszterelnök a devizahiteles mentőcsomag elfogadása kapcsán úgy fogalmazott: könnyen lehet, hogy új korszakot nyitottak, ahol végre az emberek úgy érzik majd, nem mindig az erősebbnek van igaza. A pilisborosjenői gyógyszeripari üzem átadóünnepségén emellett beszélt a profit fontosságáról, illetve arról is, hogy Magyarország gyógyszeripari nagyhatalom lehet.

2014. július 04. 16:55

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a devizahiteleseket segítő törvényjavaslat elfogadásával új időszak nyílhat, eljöhet a fair bankok korszaka. A kormányfő Pilisborosjenőn, a Meditop Gyógyszeripari Kft. üzemátadó ünnepségen tartott beszédében reagált a parlament pénteki döntésére, a devizahiteleseket segítő jogszabály elfogadására.

A kormányfő történelmi napnak nevezte a mait, mert – mint fogalmazott – „könnyen lehet, hogy új korszakot nyitottunk meg”, amelyben az emberek végre úgy fogják érezni, hogy nem mindig az erősebbnek van igaza. Annak is lehet igaza, aki gyengébb: az igazság és a törvény az ő oldalán áll, és „előfordulhat, hogy Magyarországon egyszer csak eljön a fair bankok korszaka” – kommentálta az Országgyűlés döntését a miniszterelnök.

A miniszterelnök beszédében azt is mondta: a kis- és középvállalkozásokat (kkv) a fejlődés motorjai. Ha a kkv-szektor fejlődik, akkor több profitot termelhet, „ha pedig több profitot termel, akkor Magyarország prosperálása hosszú távon is biztosítva lesz” – mondta a kormányfő. Beszédében kitért a gyógyszeriparnak, „a magyar gazdaság egyik hagyományos sikerágazatának” helyzetére is, amellyel kapcsolatban kijelentette: „régen tudjuk, hogy a magyar gazdaság bajaira többek között a gyógyszeriparban rejlik a legjobb orvosság”. Orbán Viktor szavai szerint Magyarország gyógyszeripari nagyhatalom lehet.

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hogymikvannak
2014. július 05. 11:12
eddig buktunk 200 milla kezdő kamatot paks miatt. amire devizahitelt vettek fel. most vagy a bankok lettek pógárikeresztényiek a fülkeforradalom óta, vagy valamit tudott putyin farka
Kárpáti Zoltán
2014. július 05. 07:09
"az igazság és a törvény az ő oldalán áll" Mint Ludas Matyién, ha botja is van hozzá.
Kárpáti Zoltán
2014. július 05. 06:41
"végre az emberek úgy érzik majd, nem mindig az erősebbnek van igaza" Mindig az erősebbnek van igaza. Csak azok most nem a bankok.
Civilkontroll
2014. július 05. 01:48
rozonyák zattyó Nomen est omen
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!