Német Zöldek: „Állami rasszizmust” jelent az ózdi vízkorlátozás

2013. augusztus 07. 10:46

A német ellenzéki Zöldek társelnöke szerint „humanitárius botrány” a romák lakta városrészek vízellátásának leállítása.

2013. augusztus 07. 10:46

Claudia Roth, a német baloldali ökopárt társelnöke a Hamburger Morgenpost című lapnak nyilatkozva az ózdi vízkorlátozásról úgy vélekedett, hogy a fideszes vezetésű település romák lakta negyedeiben a vízszolgáltatás leállítása „a perzselő nyárban humanitárius botrány és a kisebbség elleni erőszak, ami méltatlan a demokráciához és szembeszegül az emberiességgel”.

A politikus a hamburgi lap szerdai beszámolója szerint hozzátette: elfogadhatatlan, hogy a Fidesz vezetése alatt „nyíltan lábbal tiporják az emberi jogokat”, és ezzel egy európai uniós tagállam „kormánypártja nyíltan megkérdőjelezi az EU értékeit”. Az Ózdon történtek „életveszélyes állami rasszizmust” jelentenek – mondta Claudia Roth. A német Zöldek „világos állásfoglalást várnak az Európai Bizottságtól” – tette hozzá.

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Monkey4you
2013. augusztus 07. 17:42
Ez a ribanc is ingyen kapja a vizet Németországban...a népnek 8,74€-ba kerül egy köbméter. És nincs kivétel, hogy valaki nem fizet, mert 2 havi elmaradással villanyt, vizet, gázt is elzárják a szolgáltatók!!! Mintha már pöcögte volna az EU, hogy neki nem tetszik az ingyenvíz Magyarországon. Németországban meg nincs ilyen jog, hogy ingyen vízzel kéne valakit is ellátni az államnak.
Soma
2013. augusztus 07. 17:30
A vörös-kék zöldek mindenhol egy rugóra járnak. A tények maximális mellőzésével ordibálnak az éterbe. Csoda, hogy meghülyül a Világ?
balbako_
2013. augusztus 07. 16:19
Mert mind tudjuk Ózd egy állam. Fasza!
Sieger
2013. augusztus 07. 15:49
Róth?? Kisebbségvédelem?? EU értékek?? Nincs új a nap alatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!