Jobbik: Elfogadhatatlan a gyógyszertámogatások csökkentése

2012. június 14. 13:27

Az ellenzéki párt szerint az életmentő készítmények támogatásához nem lehet hozzányúlni, mert az a betegek halálát okozhatná.

2012. június 14. 13:27

A Jobbik elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány jelentős mértékben csökkenti akarja a gyógyszer-ártámogatást – jelentette ki csütörtöki, parlamenti sajtótájékoztatóján Kiss Sándor. A politikus hangsúlyozta, hogy a körülbelül 100 ezer embert érintő életmentő és az ötmillió ember által szedett nem életmentő gyógyszerek támogatására egyaránt 140-140 milliárd forint körül költ az OEP. Szavai szerint az életmentő készítmények támogatásához nem lehet hozzányúlni, mert az a betegek halálát okozhatná.

Hozzátette: ha viszont a nem életmentő készítményeket szedő ötmillió ember a támogatás csökkenése miatt nem jut hozzá a gyógyszereihez, akkor ezért a megtakarításért később súlyos árat kell fizetni. Mint mondta, ezeknek az embereknek gyógyszerek nélkül előbb-utóbb súlyosbodni fog a betegségük, és emiatt később sokkal több pénzbe kerülnek majd az államnak.

Egyúttal azt is kijelentette: ha tovább csökken a gyógyszerfogyasztás, akkor a patikák jelentős része tönkremegy. A gyógyszerár kialakításánál a kormányzat csak azzal foglalkozik, hogy minél alacsonyabb legyen a kiáramlás, de a gyógyszerellátás megszervezésében nem akar nagyobb szerepet vállalni – mondta a politikus.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. június 14. 14:42
És azzal mi van, hogy az elmult 20 évben az olcsobb gyógyszert kell kapnia a betegnek a hatékonyabb, de drágább gyógyszer helyett. Pénz nincs. A jobberek azt is mondják meg mibúl fizessék. Ne csak a problémát vessék fel, a megoldásra is adjanak javallatot. Másik megoldás, a betegeket dunába lőni.
trespass
2012. június 14. 13:50
A jobbik balról előz!:) Sajnos igaza van ebben a kérdésben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!