Javult a levegő Budapesten

2011. november 20. 10:35

Főpolgármesteri Hivatal vasárnapra virradóra közölte: Budapesten nincs szükség a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartására, ezért Tarlós István főpolgármester azt megszünteti.

2011. november 20. 10:35

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra vonatkozó előrejelzése szerint a szálló por koncentrációjának napi átlaga az egészségügyi határérték fölött, de általában a tájékoztatási küszöbérték alatt valószínű. A légszennyezőanyagok további feldúsulására nem kell számítani. A levegőminőség tovább javulhat, így a mérési eredmények alapján Tarlós István főpolgármester megszüntette a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.

 
A légszennyezettségi állapotot folyamatosan mérő műszerek ellenőrzött szombati adatai alapján – további javulás mellett – a kisméretű szállópor szintje öt mérőponton az egészségügyi határértéket sem érte el, hat esetben a tájékoztatási küszöbérték és az egészségügyi határérték közötti légszennyezettség alakult ki, míg Csepelen épp a tájékoztatási szint fölötti volt.
 
A városvezetés továbbra is számít a fővárosiak együttműködésére abban, hogy a szmoghelyzetek kialakulása, súlyosabb esetekben a korlátozó intézkedések bevezetése elkerülhető legyen - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Honfi-fi
2011. november 20. 12:57
Javult a levegő Budapesten -------------------------- Ez erősen barokkos túlzás. Egy órája voltam kinnt a Rákóczi úton és olyan allergiás köhögés jött rám, alig tudtam hazajönni.
Mirmur
2011. november 20. 10:51
Nem, nem javult: kb. 25% az ártalmas anyag koncentrációja, plusz az LMP.
Zokni
2011. november 20. 10:49
Javul a levegő. A Fidesz visszatarja a lélegzetét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!