Éger: Letelt a kormány kegyelmi időszaka

2011. január 03. 10:14

Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke a Magyar Nemzetben adott interjújában közölte, hogy letelt az új kormány kegyelmi időszaka.

2011. január 03. 10:14

Éger István az interjúban elmondta, hogy sokkal több és komolyabb közérzetjavító, pénzügyi forrást nem igénylő lépést lehetett volna már megtenni még a jelenlegi gazdasági körülmények között is. Nem elégedett a tárca munkájával, és véleménye szerint a kormányzati struktúra kedvezőtlen az ágazatnak.

A kormányváltás óta eltelt időre vonatkozott a kegyelmi időszak, mely alatt számos anyagot juttattak el az egészségügyi döntéshozóknak, melyek után várták a szakmai tárgyalásokat, de ezek egyenlőre nem történtek meg.

Éger István többek között beszélt arról is, hogy nem támogatja a Magyar Rezidens Szövetség kezdeményezését, amely szerint dupla fizetést kapnának azok az orvosok, akik nem fogadnak el hálapénzt és ezt zöld kereszttel jelzik.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2011. január 03. 12:48
Hiába nyalta évekig a fideszes talpakat szegény.
drkovax
2011. január 03. 11:28
"Éger István többek között beszélt arról is, hogy nem támogatja a Magyar Rezidens Szövetség kezdeményezését, amely szerint dupla fizetést kapnának azok az orvosok, akik nem fogadnak el hálapénzt és ezt zöld kereszttel jelzik." Itt a baj. A fiatal generációnak ez megoldás. A befutott körzeti/nőgyógyásznak ez számszerűsíthető veszteség. Pedig az ifjak nem beszélnek butaságot ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!