Csökken a cigaretta ára

2010. november 08. 10:34

A BAT radikálisan, 60-80 forinttal csökkentette középkategóriás cigarettáinak árát. A változtatás iparági árháborút és az állami bevételek csökkenését idézheti elő.

2010. november 08. 10:34

A BAT British American Tobacco Magyarország Kft. árháborút idézhet elő azzal, hogy két kulcsmárkájának árát radikálisan csökkentette - írja a Napi Gazdaság. A cég 60-80 forinttal csökkentette középkategóriás termékei árát.

A lap elemzője szerint a középkategóriás termékek árversenyébe a konkurens Philip Morris is kénytelen beszállni, és ha a háború az olcsóbb szegmensben is folytatódik, akkor a kis dohánygyárak is árcsökkentésre kényszerülnek majd. A cigaretta csökkenő ára nem csupán az iparági versenyre van hatással: csökkenhetnek a jövedéki, valamint forgalmi adóbevételek.

A BAT árcsökkentésének hivatalos oka az, hogy a fogyasztás az utóbbi időben szignifikánsan eltolódott az alsókategóriás cigaretták felé - a pécsi székhely vállalat itt nincs markánsan jelen. Az árháború megindítása a Napi Gazdaság szerint kétesélyes játszma, hisz a fogyasztás tendenciái továbbra is lefelé tendálnak, viszont a jövedéki szabályok módosítása várható.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menetekel
2010. november 08. 22:20
Végre egyszer megérem, hogy valaminek lejeb megy az ára:-) Juhééé:))))
tutti_mc_mondo
2010. november 08. 17:40
köszönjük! akkor itt a lehetőség a jövedéki adót legalább ennyivel emelni. ez lesz a cigarettagyárak önkéntes robinhood adója.
El Topo
2010. november 08. 15:02
A rohadt bolsevik cigarettagyárak megpróbálják a kormány zsebéből kihúzni a forintot!
Dr. Kotász
2010. november 08. 14:44
A temetkezési vállalkozók !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!