Összeomlás előtt a betegszállítás

2010. október 07. 09:03

Csődbe ment az a betegszállító vállalat, amely a Szolnok környéki betegeket szállította rendelőkbe, kórházakba - feladatait átmenetileg az Országos Mentőszolgálat látja el. A Mentők és Betegszállítók Országos Egyesülete szerint összeomlás előtt áll az ágazat.

2010. október 07. 09:03

Kelet-Magyarország több kórházában azzal szembesültek kedden a betegek, hogy reggel még elvitték őket a kezelésre, de délután már nem mentek értük a betegszállítók. A Szolnok térségét ellátó szállítócég csődbe ment, ezért átmenetileg mentőautókkal kellett fuvarozni a rászorulókat. Több helyen kérdéses volt az is, hogy másnap hogy jutnak el az érintettek például a dialízisállomásokra.

A betegszállítók feladatait átmenetileg az Országos Mentőszolgálat vette át, de a szervezet vezetője, Mártai István szerint ők is csak átmenetileg tudnak segíteni, mert ilyen tevékenységet évek óta nem végeznek - tudta meg a Magyar Nemzet. Az ágazat összeomlását jósolja a Mentők és Betegszállítók Országos Egyesülete - szerintük szigorítani kell az igénybevételt, és azonnal pluszpénzre van szükség.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
morfondír
2010. október 07. 12:49
Igen. Ez már régen látszott. Csicsás mentők sokasága, felelősség nélkül. A beteg csak vártak, vártak, ők meg kaszáltak. Zsebből a kezeléseket végző céggel rendezve a könnyen kiszámító, problémamentes szállítás pl. dialysis, a problémás beteg meg várjon. OEP lenyúlva, beteg leszarva. Ez az alap. Az akut ellátásra, ami meg az érem másik oldala, sok sok lózung, duma, semmi kézzelfogható állami segítség. Egyre kevesebb szakképzett ápoló, kifizetetlen túlórák, műszerhiány. Csőd minden szinten. Az egészségügy szereplői meg mi a fasznak tiltakoznak. Teljesítsék a magasztos hivatásukat lelkiismeretesen, éhbérért. Ha nem akkor per. Így áll ehhez a témához mindenki. Csoda, hogy idáig húzta. Megjegyzem a kórházakba most akár még pénzt is lehetne tenni, de az ápolónők Hollandiában, Németországban és az USA-ban vannak. Az orvosok meg Ausztriában, Németországban és Angliában. Aki otthon marad, annak a családi viszonyai, a nyelvtudás hiánya, vagy az idős kora a visszatartó erő. A juniorok fenik a nyelvtudásukat, és az első adandó alkalommal elstartolnak. HA ezt a kupac szart el nem lapátoljuk AZONNAL, akkor elavult műszerekkel felszerelt orvos és ápolónő nélküli házak maradnak. Bennük a kórral. Egymást lehet ágytálazni. EZ A HELYZET.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!