Összefogás a nyugdíjkatasztrófa ellen

2010. január 23. 14:02

Aláírásgyűjtésbe kezd az MSZP is.

2010. január 23. 14:02
A nyugdíjasok megvédése érdekében „Összefogás a nyugdíjkatasztrófa ellen” címmel aláírásgyűjtést kezdenek a szocialisták. Azok támogatását várják, akik nem szeretnék, hogy a Fidesz 70 évre emelje a nyugdíjkorhatárt, és 15-20 százalékkal csökkentse az ellátásokat.

Közben a legnagyobb ellenzéki párt nevéhez köthető, több megszorítási terv is kiderült. Németh György, aki korábban az Orbán-kormánynak szakértői munkát végzett, a következőket javasolta: legyen adó- és járulékköteles a nyugdíj és a rokkantsági ellátás, szűnjön meg az özvegyi nyugdíj, és mindenki akkor mehessen nyugdíjba, ha a befizetett járuléka elér egy bizonyos összeget.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states
2010. január 24. 10:10
Az hagyján, hogy a Fidesz már megint elvesztette a kampányfonalat, vagy inkább 2002 óta meg sem találta, s reménytelenül lohol az események, azaz a szocik után egy olyan pályán, a nyugdíjason, ahol azok verhetetlenek, ahelyett hogyha már Varga Misi elkúrta, akkor maradna következetes, mert így azoknak egy jó részét is el fogja veszíteni, akiknek a töke egyre inkább tele van és akik egyre többen vannak, a várható nagy nyugdíjas mennyországgal.
marós
2010. január 24. 08:10
A szociknak kellene a nyugdíjas szavazó. Akkor amikor elvették a 13. havi nyugdíjat, az infláció szerinti korrekciót, amikor nem vették figyelembe a nyugdíjas kosár inflációját, akkor nem szerették annyíra az idős embereket, mert kellett a pénzük az ellopott millíárdok pótlására. Választók ne felejtsétek soha, a hazug ember lopni is fog, és egyéb gazemberség elkövetését is tervezi.
DrMorcz
2010. január 23. 23:20
Az ország helyzetét látva két út van: vagy a nyugdíjak összegét csökkentjük, vagy a nyugdíjasokét. Melyik a szimpatikusabb?
nagyapo
2010. január 23. 21:40
"Ha a Fidesznek van egy kis esze, akkor - kamerák keresztüzében - Orbán Viktor az elsők között írja alá a szoci ívet." Remélem, nem. Az ugyanis az indexálásra is tartalmaz egy kitételt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!